Move and Shine - Umjetne grudi

Move and Shine - Umjetne grudi

 

Mislili ste da ću pisati o za i protiv implantata? E neću.

Implantati su osobni izbor svake žene, ovisno o njihovim afinitetima. Duboko se nadam da su ti afiniteti njihovi, a ne njihovih muškaraca. Al` zapravo, krivo zborim; ako neki par veseli cicatost i ono u njihov bračni život unosi zadovoljstvo, tko sam ja da sudim njihovoj sreći? Jer, budimo realni, velike cice nikad nikom nisu naudile i svima nanose samo veselje. Ako su ispravno korištene, naravno! A koji bi bio krivi način korištenja? Napad cicama??? Pa čak i to bi svakog muškarca razveselilo!

Dakle, riješeno. Cice su dobrodošle.

O ženama koje su nakon poroda i dojenja ostale samo s visećom kožicom na mjestu gdje je nekad bila raskoš i o onima koje su zbog bolesti izgubile dojku ili obje, uopće ne smijem ni govoriti. Super je da nam medicina omogućuje takve zahvate, no kao i sa svim ostalim, i sa cicama trebamo postupati pametno i umjereno! A što je sad pisac htio reći?

Usporedba:

Ja sam zbog granuloma izgubila peticu dolje lijevo, pa premda sam mogla sasvim lijepo i kulturno gristi i žvakati bez nje, odlučila sam se za implantat iz čiste estetike. Nisam htjela imati rupu na mjestu gdje drugi ljudi imaju zub. Kada mi je zubarica izrađivala peticu, pomno je uzimala mjeru i otisak nekoliko puta, zatim je već gotov zub brusila dok god nije lijepo legao u moju čeljust da bi mi zagriz bio kvalitetan i sličan onom od prije. Zamislite sad da sam ja imala neku svoju viziju da mi taj zub treba biti velik, neumjereno velik za moje proporcije. Tako velik da jednostavno moj čeljusni zglob više ne može vršiti svoju funkciju kako treba. Pretpostavljam da me pratite; jer ste sigurno vidjeli da neke cure imaju, u odnosu na svoja leđa i ramena, skroz neprimjereno velike grudi. One muškom oku izgledaju zanosno i privlačno, no oku stručnjaka koji se bavi održavanjem ljudskog sustava za pokretanje, to izgleda kao anomalija ravna luksaciji kuka ili hiperekstenziji koljena.

Drugim, iliti muškim riječima rečeno: zamislite krasnog bolida s kvalitetnim visoko profilnim gumama dostojnih jednog terenca... Poznavatelju automehanike bi to izgledalo čudno. Vjerovatno bi mu s vremenom ta slika i legla kao nešto što može biti lijepo; na kraju krajeva, to jest krasan bolid i na njemu jako kvalitetne gume... Ali, te gume njegovoj konstrukciji ne pašu i prema zakonima fizike učestalim će se korištenjem oštetiti i one i trap automobila. No, ako imate dubok džep i volite ekstravaganciju, zašto si ne biste dopustili takve ljepote? Kad se potroše, zamijenit ćete ih novim dijelovima...

S ljudskim tijelom stvari stoje ipak malo drugačije. Jer, kad se potroše diskovi u kralješnici ili rameni zglobovi, generalni popravak uzima jako puno vremena, a uspjeh je upitan. Između ostalog, dok se rehabilitirate ne možete dobiti zamjensko tijelo kao dok su na servisu mobitel ili auto, a da ne spominjem bolove koje vaš mobitel ni auto ne osjećaju, a vaše tijelo da.

Pa da budem direktna: neprimjereno veliki i teški implantati grudi će vašem tijelu s vremenom donijeti više štete nego koristi. Posebno ako niste skloni vježbanju, koje će pomoći mišićima da nose teret.

Moja preporuka glasi ovako: odlučujete li se za implantate grudi, minimalno 3 mjeseca prije zahvata počnite ciljanim vježbama gađati područje koje će uskoro biti opterećeno novim materijalom. Taj materijal nije rastao mjesecima u fazi naglog razvoja tijela (pubertet) i dao mu priliku da se prilagodi, nego je niknuo doslovce preko noći. Bolje da vaša leđa, ramena i vrat budu spremni na to. Osim što ćete izgledati ljepše, tijelo će biti funkcionalnije i izdržljivije.


ms1110.jpg


Poslušajte kirurga kad vam daje savjete o veličini implantata i nemojte nakon dva mjeseca umisliti da su vam cice i dalje male te ponoviti operaciju tražeći veće. Kad se oporavite od zahvata, nastavite s programom vježbi i budite ustrajni.

 

Za sve upite po tom pitanju, stojim na raspolaganju!

CENTAR MIKETA

Web

Instagram

Nikole Tesle 4A

51000 Rijeka, Croatia

099/231-4613

098/387-876