Move and Shine - Sendvič s avokadom

Move and Shine - Sendvič s avokadom

Kruh je danas jedna od onih namirnica koje nisu poželjne u raznim dijetama, no on nije na našoj crnoj listi. Jednostavno ga jedemo manje, a svatko od nas zna da je sendvič ponekad logičan i nadasve praktičan izbor za obrok. Ako ga dobro složite može biti cjelovit obrok, ali ne za svaki dan. Pritom ne mislimo na one sendviče kada vam podvale bijelo pecivo s dvije ploškice salame i sira koji možda to i nije. Kada vam se jede kruh birajte onaj od cjelovitih žitarica ili si ga ispecite sami. Nije velika mudrost, samo treba puno ljubavi. Ovaj put nećemo vam dati recept za kruh, ali s vama dijelimo ideju za sendvič za kojeg ćete sastojke pronaći tijekom cijele godine, a pogodan je i za vegetarijance koji iz prehrane nisu izbacili sir. Ovakav sendvič ponesite na posao ili u prirodu, a sastojke dodajte i oduzimajte prema vlastitoj želji, umjesto mozzarelle možete na primjer staviti piletinu. Vrsta peciva neka bude vama na izbor, mi smo izabrali ono od heljde.


Sastojci za dva sendviča                         ms_avoc_sas.jpg

2 veća peciva od heljde

1 avokado

1 tikvica

4 cherry rajčice

1 mozzarella

pola paprike

1 do 2 režnja češnjaka

malo maslinova ulja

sol, papar

sok pola limuna




Priprema:           ms_avoc_prip.jpg

Tikvice narezati na tanke ploške, lagano ih posoliti i ostaviti 10 do 15 minuta na papirnatom ubrusu da puste vodu. Mozzarellu također stavite da se malo ocijedi. Cherry rajčicama uklonite višak tekućine i sjemenke i narežite ih na tanke ploške. Papriku narezati na tanke trakice. Avokado prerezati, ukloniti mu košticu i izdubiti meso. Češnjak nasjeckati pomiješati s avokadom i sve usitniti štapnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Malo posolite, dodajte malo limunova soka i dobro promiješajte. Tikvice specite na grill tavi.


Krenite sa slaganjem. Donje polovice peciva premažite namazom od avokada. Gore poslažite grilane tikvice, zatim redom mozzarellu narezanu na ploškice, cherry rajčice i papriku, pokapajte s par kapi maslinova ulja i začinite svježe mljevenim bijelim paprom. Poklopite, zamotajte plastičnom folijom i vaš sendvič je spreman da ga ponesete sa sobom. Dobar vam tek!

 

CENTAR MIKETA

Web

Instagram

Nikole Tesle 4A

51000 Rijeka, Croatia

099/231-4613

098/387-876