Move and Shine - Malo drugačije punjene paprike

Move and Shine - Malo drugačije punjene paprike

 

Sezona je paprika, i vjerovali ili ne, na svijetu ih postoji pedesetak vrsta. No nas trenutno zanimaju dvije, babura i roga, u sezoni su pa ih treba čim više iskoristiti. Najbolje ih je jesti na salatu jer svježe sadrže četiri puta više vitamina C od naranče. Termičkom obradom to se gubi, ali još uvije sadrže dovoljno hranjivih sastojaka da ih uvrstite u svoj meni bar tri puta tjedno. Pečene, punjene, ili u varivu sve ovisi koliko imate vremena. Pune se najčešće mljevenim mesom i rižom i zatim kuhaju u umaku od rajčice, ali postoje i drugačija punjena. Jedan takav recept na internetu je pronašla Gorana Grubičević i prilagodila ga svojim kulinarskim sposobnostima. Računajte da vam za jednu osobu treba jedna do dvije paprika, ovisi o tome koliko ste vi ili vaš partner gladni. Na svaku polovicu paprike ide jedno jaje.

 

Sastojci:

2 velike paprike (babura ili roga)          ms0908.jpg

4 jaja

mozzarela

gauda ili neki drugi topivi sir

parmezan

panceta

curry, vlasac, papar

 

Priprema: Paprike prerezati na pola, staviti u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva na 15 minuta. Na dno pečenih paprika staviti malo naribane mozzarelle, pažljivo razbiti jaje i »uliti« ga u papriku, gore posipati sitno narezanom pancetom, ribanom gaudom i parmezanom te dodati začine po želji. Ako je panceta dovoljno slana dodatna sol neće vam trebati. Paprike vratiti na još 15 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.






CENTAR MIKETA

Web

Instagram

Nikole Tesle 4A

 51000 Rijeka, Croatia

099/231-4613

098/387-876