Manuela Lovrenčić - Express Your Other Side

Manuela Lovrenčić - Express Your Other Side

 

Manuela Lovrenčić je modna dizajnerica i modna blogerica koja uživa u svakom trenutku života, mirisu omiljene kave, putovanjima i svojoj opsesiji cipelama. Obožava provoditi vrijeme u svom ateljeu Fashion Disorder koji je dobio ime po njenom modnom blogu, te uživa biti okužena modnim časopisima, prijateljima i bilježiti sitnice svojim fotoaparatom.1.       Što je Fashiondisordesbymms?  

Jedna mala oaza u kojoj se mješaju stvarno i nestvarno, mjesto gdje je cipela na visoku petu must have, a vrijeme ne postoji.  Fashion Disorder je blog koji je prvotno nastao sa moje dvije prijateljice Mirnom i Sanjom, koje su zbog obaveza  i životnih prioriteta polako napustile tu našu zajedničku luku, međutim zadržala sam prva slova njihovih imena kao mali potpis da su ovdje postojale.


 923363_360953364004667_1497154288_n.jpg


2.       Reci nam sve o Eyos-u!  

Diplomirana sam modna dizajnerica i kad sam krenula u neke svoje samostalne pohode u svijet mode očekivalo se neko ime od mene.  Uvijek sam isticala da odjeća koju radim treba biti neko drugo lice žene koje treba pokazati svijetu...i tako je nastao EYOS (Express Your Other Side).

 

3.       Kada si izradila svoj prvi komad odjeće i što je to bilo?

Hm...bilo je to još u osmom razredu kad mi je baka pokazala kako se šije na mašinu, pa sam spojila neke ostatke tkanine i napravila široku šarenu suknju.  Ona je bila uvertira u moj svijet mode.

 

4.       Što najviše voliš dizajnirati?

Teško je to definirati, ali vjerujem da najviše uživam dizajnirati asimetrične jakne, zaluđena sam zatvaračima, kosim prorezima i slojevima. U zadnje vrijeme posebno volim ogrtače u kombinaciji gustih i prozirnih materijala!


 310076_360953587337978_13718508_n.jpg

5.       Osim odjeće izrađuješ i modne dodatke. Što si nam pripremila za ljeto?

Turbani su moj ljetni must have...izradila sam ih u svim varijantama, od mornarskih, do onih prepunih zakovica, ali i onih romantičnih sa čipkom i šljokicama. Pripremam i limitiranu kolekciju  oversize ogrlica od eko kože koje će biti u živim ljetnim bojama!

 

6.       Imaš li neke uzore iz struke ili neke dizajnere koji te inspiriraju onim što rade?  

Više od drugih dizajnera inspirira me glazba i knjige koje čitam, ali žena kojoj se divim u modnom svijetu je legendarna Coco Chanel. Ona je bila prava vizionarka!

 

7.       Kakav je ulični stil djevojaka u Osijeku?  

Kao i u svim ostalim gradovima, postoje različitosti. Ima mnogo djevojaka na kojima se vide da uživaju u odjeći i vole nositi odjeću koja nije copy-paste modnim časopisima. I posebno mi je drago vidjeti one  odvažne i stilski složene kombinacije.

 

8.       Vodiš i svoj osobni modni blog pa bi bilo lijepo i da njega predstaviš!

 Prije 3 godine mi se dogodilo da sam shvatila da uz hrpu krojeva, modnih crteža ,modnih časopisa i literature i cjelokupnog posla kojim se bavim još nešto nedostaje. Nedostajala mi je ta još jedna mala modna stanica na kojoj mogu još jedan dio dana biti u doticaju sa svijetom mode. Tako je nastao blog; mjesto na kojem odmaram misli, uživam u svakodnevnim „krpicama“ koje nosim, trenutcima koji čine moj dan i svemu onom što me inspirira, a ponekad nemam vremena podijeliti to sve sa svojim prijateljicama. On je kao jedna dodatna fashion injekcija bez koje ne možeš zaspati. Znala sam da je to savršeno virtualno mjesto gdje mogu tu modnu ovisnost dijeliti sa drugim. :) 

9.       Najomiljeniji odjevni komad?

Definitivno je to vintage suknja na kose crno bijele prugice koju mogu nositi u svim prilikama. Ide sjajno i uz majicu s printom i kožnu jaknu, ali i finom košuljom i vrtoglavim potpeticama.


10.   Vjerujemo da je u tvojem ateljeu vesela i kreativna atmosfera. Kako izgleda tvoj uobičajeni dan?

U atelje obično dolazim oko 9 sati, natrpana novim materijalima, novim kreacijama koje sam završavala noć prije jer nisam željela da mi ideja dočeka sutrašnji dan nezavršena! :) Omiljena kava sa karamelom ili bijeli latte u COFFE TO GO varijanti. Stalno premještam odjeću, jer su mi u glavi uvijek nove kombinacije, a izlozi su osmišljeni tematski...ili su inspirirani filmom ili nekim trenutcima iz života. Crtkaram nove ideje, kombiniram uzorke i osmišljavam modna snimanja kroz koja ću predstaviti nove kolekcije.  Budući da je atelje uređen kao ženska soba  smještana na nekom malom pariškom trgu kod mene je često kreativna ekipa s kojom surađujem;  dizajneri nakita, blogeri, glumci, fotografi...stalno se smijemo i non stop se isprobava roba iz novih kolekcija i razgovara o projektima koje radimo zajedno. Živim ono što sam najviše željela! I`m lucky girl! :)11. Tvoje klijentice su... studentice, glumice, odvjetnice, poslovne djevojke i žene, umjetnice, pjevačice, djevojke koje vole jednostavne, unikatne i efektne odjevne predmete.
Manuela šalji nam sve što izradiš da možemo uživati u nečem drugačijem. I posebnom.

Autor: V.Š.