Fashionbabica

Fashionbabica


Došlo je vrijeme da vam predstavimo našu suradnicu, novinarku i kolumnisticu Ivu Hanzen koja se krije iza bloga Fashionbabica. Njezin blog nije isključivo modni, ali s vremena na vrijeme možete pronaći njezine odjevne kombinacije kao i zanimljive intervjue s dizajnerima i kreativcima. Njezin stil mogli bi opisati kao "ne patim na to što nosim, ali to nosim dobro". Neopterećena markiranom odjećom i trendovima, Fashionbabica nam je otkrila dvije tri o svojem pogledu na modu. 


 1. Jednom riječju opiši svoj blog/stil?

 

Prvi pojam koji mi onako odmah pada na pamet je svaštara.

 

 1. Najomiljeniji odjevni komad u tvojem ormaru?

 

Tajice! Ne podnosim traperice i hlače. Vječito sam u suknjama i haljinama pa su tajice neophodne, pogotovo u ovim hladnim zimskim danima. Osim običnih crnih pamučnih, must have u mom ormaru su svakako i one kožne.

 

 1. Odjevni predmet za kojim žudiš i želiš ga u svojem ormaru? (samo jedan, nema varanja)

 

Ne mogu reći kako postoji neki poseban jedan jedini odjevni predmet koji si ne mogu priuštiti, a  za kojim baš toliko žudim. Možda eventualno par pravih louboutinki, iako mislim da bi me to samo kratkotrajno zadovoljilo. Ja zaista volim second handove i odjeću tuđih baka, a toga uvijek imam u izobilju jer su takve stvarčice nerijetko sasvim besplatne.

 

 1. Mi znamo da postoji nešto u tvojem ormaru što je vjerojatno za lomaču, a ti to ne možeš sama napraviti zato što si emotivno vezana za to. Reci nam i pomoći ćemo ti!

 

E, znaš što ću ti reći, prije koji tjedan bacila sam doslovno pola ormara i to bez ikakvog osjećaja žaljenja. Selila sam se iz roditeljskog doma pa sam čistila sobu i odlučivala što ću ponijeti u novi stan. I tako sam  neplanirano odlučila baciti baš svu odjeću koju ne nosim i na taj način nekako podsvjesno krenuti u novi život, poželjela sam  taj fresh start, bez opterećenja starim sjećanjima bila ona formirana u obliku odjeće ili ne. Uvijek palim mostove iza sebe, bilo da se radi o odjeći, ljudima ili situacijama. Iako, bude mi nekad teško kad se sjetim da sam se prenaglo odrekla nekih stvari ili ljudi J

 

 1. Da «kreneš ispočetka» sa svojom garderobom što bi prvo kupila?

 

Haljine, mnoge haljine. Baš sam krenula ispočetka sa svime u svom životu,  kao što sam spomenula upravo, novi posao, novo postprekidno stanje, novi stan pa i nova odjeća naravno. I što si kupim novo? Nove haljine, kao da mi toga fali u ormaru. Ne mogu si pomoći!

 

 1. Dijeliš li outfite na dnevne i večernje, ako da zašto to radiš?

 

Nažalost ne mogu dijeliti outfite na dnevne i večernje jer mi to moj životni stil jednostavno ne dopušta. Bilo bi super da preko dana mogu biti u nekom casual izdanju, a navečer zasjati u štiklama, ali budući da mi se dan svodi na to da trčim s jednog posla na drugi pa navečer vječito završim na nekoj cugi, moram imati outfit za svaku prigodu. Da ne spominjem da kad me uhvati manija izlaženja, odem van u petak, a vratim se doma u ponedjeljak. U tom slučaju moram biti brza, okretna i obučena u nešto jednostavno, praktično, ali efektno.

 

 1. Smatraš li za sebe da si hrabra u odijevanju?

 

Kad  pogledam street style fotke iz jednog Pariza ili Londona mislim si: „Iva koja si ti običnjača!“, no kad se sjetim sebe u srednjoj školi, pomislim kako imam tu neku hrabrost u sebi. Ali opet taj životni stil glupi, voljela bih se više oblačiti ekstravagantno, ali kako sam vječito u nekom trku, sve se na kraju svede na to da se uvučem u tajice, haljinicu i sako i izletim van iz stana. Plus za složiti odjevnu kombinaciju mi nekad trebaju sati, a dan mi ionako prekratko traje. Dajte mi priručnik za praktične, a opet ekstravagantne modne kombinacije!  J

 

 1. Postoji li kod tebe u folderu s fotografijama neki outfit koji nikada nisi objavila? (mi ga želimo!)                           Haljina je dizajn Nele Kliček, dizajnerice koja se skriva iza branda Neha Neha


cleardot.gif
 1. Bojiš li se kritike?  

 

Ne! Često puta su mi znali prijetiti nakon tekstova koje bih objavila na blogu,već sam se pomirila s tim  da je to dio paketa. Tako da strah od kritike na ono što sam obukla je stvarno najmanji problem J

 

 

 1. Odrekla bi se visokih potpetica kad bi morala ... (ne postoji odgovor nikada!)

 

Evo odrekla sam ih se baš ovo ljeto kad sam se razboljela. Nisam mogla hodati neko vrijeme osim na štakama pa sam s tugom gledala cipele na visoku petu u kutu sobe. Sad mi se stanje popravilo i jedva čekam da ozdravim skroz pa da mogu uskočiti u neke štikle bar na jednu večer.

 

 1. Koliko si imala godina kada si mami rekla NE! , kada te pokušala odjenuti u nešto što ti se nije svidjelo?

 

Sjećam se da mi je mama uvijek radila kombinacije za vrtić večer prije i da se nekako spontano desilo kada sam krenula u osnovnu školu da sama biram što ću nositi. Mislim da se desilo nešto su stilu: „ E mama, mogu sutra nositi ovo?“, a ona je odgovorila: „ Da, imaš pravo, sad si već velika curica, može sama složiti što ćeš nositi.“. Doduše, u svim ostalim stvarima sam joj još jako puno puta u toku život rekla NE! :)

 

 1. Najstariji odjevni komad ili modni dodatak u tvojem ormaru?

 

Uf, mislim da sam ga vjerojatno bacila ono nekidan, kad sam bacila pola ormara :)

 


I za kraj neka porukica za čitatelje Extravaganta :)

 

Rekla bih nešto poput: „Budite svoje!“ I makar je to nešto što mi prvo pada na pamet i  makar je to  neki postulat po kojem živim i zaista to mislim, zvuči mi kao jeftin klišej pa ću vas ostaviti uz jedan citat. Budući da sam totalni ovisnik o citatima, evo jedan koji mi se jako svidio u posljednje vrijeme..

 

"My life is full of mistakes. They're like pebbles that make a good road"

Beatrice Wood

 

 


 

Hvala ti Iva, a vi dragi čitatelji pratite našu Fashionbabicu!
Autor: V.Š.