Modni prijedlog tjedna by Ivona - Zena.dyete

Modni prijedlog tjedna by Ivona - Zena.dyete

U današnjem modnom prijedlogu predstavljam vam Ivanu Petrović koja se krije iza branda „Zena.dyete“. Njezin nakit naprosto plijeni pažnju, a inspiriraju je, između ostalog, linije ženskog tijela. Ivana uskoro putuje u SAD gdje će prikupiti nove ideje, a u nastavku nam otkriva gdje možete pronaći njezin nakit.

undefined


1. Kada je osnovan "Zena.dyete" i kako počinje Vaša priča s nakitom?

Priča s nakitom počinje jednog ljeta, prije 3 godine, kada sam sebi za gušt napravila ogrlicu omatajući konop oko nekog kruga koji sam našla u ladici. Navečer sam otišla na jazz koncert s društvom i dobivala mnoštvo neočekivanih komplimenata za nakit koji nosim. Do kraja večeri ideja je bila poprilično bistra i jasna. Znala sam što želim napraviti s tim dijelom kreative. Par godina sam paralelno radila "službeni" posao i po noći izrađivala ogrlice, a onda sam dala otkaz i moj hobi se (o, klišeja li) pretvorio u posao! Nije uvijek lako, nije sve samo glamur, šarenilo i lijepi modeli, ali mislim da vrijedi svaku sekunde. 


undefined


2. Vaš nakit je unikatan i uistinu poseban. Kako pronalazite inspiraciju za Vaše modele?

Inspiracija mi je najviše u krivinama i geometriji prirode, linijama ženskog tijela i starim lijevanim ogradama. Prije sam znala planirano skicirati ideje do najmanjeg detalja, ali sada se vodim trenutnim inspiracijama i slobodom samog materijala. Najviše volim raditi okrugle, kružne motive, jer kao i u životu, ništa nema svoj kraj, jedna stvar se uništi kako bi se iz nje stvorila druga. I kako radim na sebi i svojim strastima predano, fokusirano, s čistim srcem i vizijom, to se manifestira u kontinuiranim, organskim linijama, baš kao što rijeka sama nalazi svoj tok kroz zemlju, ma koliko ju se pokušava ukalupiti. 


undefined


3. Koji materijali su potrebni za izradu Vašeg nakita i kako izgleda proces nastajanja jedne Vaše ogrlice?

Za izradu mog nakita potrebni su konop/uže, guma, konci i željezni elementi. Ovisno o modelu i željama klijentica, koristim i staklene perle, drvo i lance. Najdraži (i najprepoznatljiviji) oblik mi je krug, ali sam već evoluirala u stotinjak dizajna. Bio to basic ili ludi, apstraktni dizajn, svaki nalazi svog kupca. Kada radim novi dizajn, s klijenticom dogovorim boje, outfite, Do's & Don'ts. Sama izrada traje između jednog do sedam dana. Najduže sam radila ogrlicu za Ellu Dvornik. Čak mjesec dana sam brainstormala na njoj, nešto mi je uvijek nedostajalo, nešto je bilo krivo. I jedne noći sam dobila ideju s kojom sam do jutra završila ogrlicu. 


undefined


4. Kakva žena je idealan ambasador Vašeg nakita?

Svaka osoba kojoj se sviđa moj nakit, već je potencijalni idealni ambasador mog nakita. Hrvatske ambasadorice su mi Ella Dvornik i Andja Marić, što Vam već daje prilično konkretan odgovor na pitanje. Kroz godine su se već isprofilirale osobe koje se ne boje stršati iz gomile, ne vrište za pažnjom, ali se odlično snalaze u centru pozornosti. Osobe koje će glas protiv nepravde prve dignuti usred zaglušujuće šutnje status quo većine. Osobe koje uvijek imaju mišljenje na temu i spremne su stajati iza svog stava, ali i priznati grešku, ranjivost i svoje osjećaje iznose bez pardona, čine prvi korak pa makar to ne bio i najpromišljeniji korak. Svojom energijom privlačim takve ljude u svoj život i ne bih vjerovala da mi se ne događa na vlastitoj koži. [Zanimljiva crtica] U 2016-oj sam imala gotovo podjednako ženskih i muških klijenata. 


undefined


5. Kakvi su Vam planovi za sezonu proljeće/ljeto? Što nam spremate?

 

Sa svakim proljećem budi se i evolucija mog nakita, pa sam tako ove godine napokon izbacila basic kolekciju nakita za početnike u nošenju statement nakita (smijeh). Planiram nove suradnje, poglavito s inozemnim brandovima i stilistima. Za mjesec dana putujem u SAD. Između ostaloga, bit ću u svom omiljenom New Yorku, na prijeko potrebnoj porciji inspiracije i injekciji kreative. Plesat ću, veselit se sa starim i novim prijateljima i suradnicima, kuhat ćemo nove ideje, rađati nove suradnje. Zadnjih par godina surađivala sam s pjevačima, blogericama i stilistima koji oblače zvijezde kao što su Erykah Badu, Saul Williams, India Arie, Willow Smith, Tweet i V.Bozeman. Kada si u New Yorku, prilike čuče iza svakog ugla, samo treba imati prazne ruke i objeručke ih uhvatiti.


undefined 


6. Za kraj nam otkrijte gdje naše čitateljice mogu pronaći Vaš nakit?

Moj se nakit prvenstveno može vidjeti i kupiti preko Etsy stranice te preko službene stranice. Mnoge narudžbe dolaze preko Facebooka i preko Instagrama. Sve što napravim prodam, tako da još ne stižem surađivati s buticima i galerijama, iako mi je to veeeliki san. Uskoro ću zaposliti asistenticu i time ubrzati proizvodnju i raščistiti puteve vlastitoj kreativi. Od svega navedenog najviše se veselim svom unutarnjem procesu stvaranja. Svi idemo na isto mjesto, naša je odluka kojim putem. 


undefinedFotografije: Nada Šebalj
Autor: Ivona Šebalj