Modni prijedlog tjedna by Ivona - TATYA

Modni prijedlog tjedna by Ivona - TATYA

Danas čitajte o brandu "TATYA" čije se kreacije temelje na ženstvenosti i senzualnosti. Trenutnom kolekcijom prevladava crna boja, dok će se u sljedećoj kolekciji moći vidjeti kreacije u bijeloj boji. Koja bi poznata osoba najbolje predstavljala "TATYA" kreacije i što će se moći pronaći u novoj kolekciji, čitajte u nastavku.


undefined1. Otkrijte nam tko se krije iza branda "TATYA" i kako je nastao Vaš brand?

TATYA je brand dizajnerske odjeće za žene iza kojeg stoji dizajnerica i umjetnica Tatjana Pereković. Brend je zapravo artistička ekspresija dizajnerice kroz odjeću kao medij izražavanja.


undefined

undefined


2. U Vašoj dosadašnjoj kolekciji možemo vidjeti vrlo ženstvene i ekstravagantne komade. Što vas inspirira kod osmišljavanja Vaših modela i koje materijale najviše volite koristiti?

Uvijek ističem stil prilagođen osobnosti, a ne trendove. Kolekcija s kojom predstavljam brand izrađena je uglavnom od umjetne kože i svile ili žerseja i pamučnog kepera u kombinaciji s metalnim cifovima i nitnama. Jednostavna i divlja istovremeno. Žena bi trebala izgledati kao žena, istaknuti svoju osobnost, ženstvenost i seksualnost. Imati stav. Izgledati i osjećati se moćno u odjeći koju nosi, kao u svojoj drugoj koži. Izvan okvira i bezvremenska. Cilj mi je bio pretočiti tu viziju u modele.


undefined

undefined


3. S kojom biste osobom s javne scene voljeli surađivati? Tko bi najbolje predstavio Vaš dizajn?

Natali Dizdar. Nisam o tome razmišljala. No eto Ona mi prva i jedina pada na pamet kao osoba i umjetnica koja bi karakterno odgovarala mojim modelima.


undefined

undefined


4. Kakvi su Vam planovi za sezonu jesen/zima? Što će se još moći pronaći u Vašoj ponudi?

Trenutno je u izradi kolekcija u bijeloj boji. Volim kontraste. Prva je bila crna, ova druga je bijela. Bijela umjetna koža, takodjer u kombinaciji s metalnim zakovicama, nitnama, cifovima. Bijela svila, mrežica, saten, keper. Sve kreće od crteža. Kada prislonim olovku na papir tada se pokreće čarolija i na prvi model se nadovezuju ostali. Dok mi ne dosadi. Onda kreće izrada. Inače izrađujem i modele od pamučnih materijala koje potom ručno oslikavam bojama za tekstil. To je outfit za svakodnevni streetwear look.


undefined

undefined


5. I za kraj, koji bi bio Vaš idealan jesenski outfit?

Jesenski outfit je inače naravno u jesenskim bojama kao i obično, bojama uvelog lišća - smedja, bordo, oker,... Meni je to dosadno, uvelo. Volim uvijek kontra, pa ja eto predlažem bijelu boju za ulazak u jesen. Pročišćeno, svježe, spiritualno, lagano. Ionako je vrijeme tmurno. A za zimu crna boja s detaljima u ultra zelenoj i fuksija boji. Smjele kombinacije s dozom drskosti, ali i svježine.


undefined

undefined


Haljina koju ja danas nosim idealna je u casual jesenskoj varijanti uz nezaobilazne gležnjače sa zakovicama i kožnu jaknu, a uz promjenu detalja idealna je večernja kombinacija za izlazak ili svečanu prigodu.


Ostatak Tatjanine ponude potražite na njezinim društvenim mrežama (Instagram, Facebook).


Autor: Ivona Šebalj

Instagram

Facebook