Modni prijedlog tjedna by Ivona - MIart

Modni prijedlog tjedna by Ivona - MIart

Danas čitajte o „MIart“ brandu iza kojega se krije Martina Ivoš, zaljubljenica u torbe i dizajn. Obzirom da je želja za kreiranjem i modnim stvaralaštvom kod Martine oduvijek bila prisutna, odlučila je pokrenuti svoj brand i tako se njezina modna ideja pretvorila u stvarnost.

undefined


1. Kada ste pokrenuli „MIart“ i krije li se iza naziva Vašeg branda značenje?

MIart brend je pokrenut prije otprilike 2,5 godine. U početku je to bio samo hobi. Bez apsulutno ikakvog iskustva u ovom poslu započela sam svoju avanturu. Najbolje stvari u životu se dogode slučajno pa tako i meni ova. Iza samog naziva se kriju inicijali mog imena i prezimena u kombinaciji s „art“. Dakle, moja umjetnost onakva kakvom je ja doživljavam.


undefined


2. Kako se rodila ideja za izradu torbica?

Ideja za izradu torbica je došla sasvim slučajno, u jednom zimskom danu i želji da napravim sebi jednu malu jeans torbicu. Nakon bezuspješne izrade, zainatila sam se da ću raditi na njoj dok ne bude izgledala nosivo. Međutim, to vas naprosto ponese i želja za kreiranjem postaje nezaustavljiva. Danas mi je želja da svaka torbica bude posebna i upotpuni svaki styling, čak i onaj najklasičniji.


undefined


3. Je li potrebno više vremena za samu izradu torbica ili za osmišljavanje dizajna istih?

Za samu izradu torbica potrebno je otprilike 3 sata, a  ponekad i više ako se radi o nekom kompliciranijem modelu. Zaista je zahtjevan posao i potrebna je ogromna količina strpljenja i preciznosti. Samo osmišljavanje dizajna je uvijek tu negdje prisutno, stalno se vrti film u glavi i razmišljate o nečem novom, što je naravno najuzbudljiviji dio posla. 


undefined


4. Iz čega crpite inspiraciju za svoj rad?

Inspiracija je svugdje oko nas. Zaista se može pronaći u najobičnijoj šetnji ulicom do odlazaka na putovanja, koja su uvijek neiscrpna inspiracija jer ponude nešto novo, a i osvježe nevjerojatnom energijom. S posljednjeg nosim neka posebna sjećanja koja će se zasigurno naći u novoj kolekciji kojoj se neizmjerno radujem.


undefined


5. Imate li neki savjet za djevojke koje bi željele pokrenuti svoj brand, a još se nisu odvažile na taj korak?

Kad pokrećete nešto o čemu sanjate morate biti svjesni svih rizika jer put do uspjeha je često trnovit. Trebate biti spremni na mnogo odricanja i rada, ali svaka pohvala za vaš rad će vam biti nešto najljepše što čujete i to će vas uvijek gurati dalje da radite ono što najviše volite. I naravno, ne odustajati ni onda kada je teško, dignuti glavu i samo naprijed. Moja nit vodilja je bila da život treba živjeti i treba raditi ono što zaista voliš jer je prekratak da bi bili zarobljeni radeći ono što vas ne ispunjava u potpunosti.

 

undefined


6. Koji su Vaši modni planovi za nadolazeću sezonu jesen/zima?

Za nadolazeću sezonu imam puno toga u planu, a ideje su gotovo spremne za realizaciju. Želja mi je zadovoljiti i klasičare i one koje traže nešto drugačije te se nadam da ću u tome uspjeti. Krajnji cilj je zadovoljiti klijenticu jer zadovoljna i sretna klijentica je kruna onoga što radim.

 

undefined


Ja danas nosim „MIart“ ljubičastu torbicu od pliša, a za ostatak Martinine ponude posjetite njezine društvene mreže ( Instagram , Facebook ) i izaberite svoju idealnu ljetnu torbicu.


undefined


Fotografije: Matea Šebalj

Autor: Ivona Šebalj

Instagram

Facebook