Modni prijedlog tjedna by Ivona - Lu's design

Modni prijedlog tjedna by Ivona - Lu's design

Danas čitajte o brandu Lucije Matković Ivančević pod nazivom „Lu's design“. Lucija modne skice crta već od srednje škole te je nakon završetka Ekonomskog fakulteta odlučila svoje skice "pretočiti" u komad odjeće, najviše inspirirana činjenicom kako ne može naći u dućanu haljinu ili majicu koja će biti u isto vrijeme jednostavna, ali posebna.

undefined1. Otkrijte nam tko se krije iza Vašeg branda "Lu's design" i kako je započela Vaša modna priča?

Iza brenda "Lu's design" krije se Lucija Matković Ivančević iz Zagreba. Naravno, moram spomenuti kako nisam sama u timu. Uz mene su još 3 cure koje također sudjeluju u stvaranju odjeće.  


undefined


2. Što Vam je nadraže u Vašem poslu?

Zapravo mi je nadraži trenutak kada vidim kako je iz moje modne skice nastao komad odjeće. 


undefined


3. Radite li modele i prema željama klijentica ili izrađujete krojeve koje ste zamislile pa oni pronalaze put do klijentica?

Ideja samog branda je da ja zamišljam modele pa model pronalazi put do klijentica. Naravno, ukoliko netko ima posebnu želju nešto malo promijeniti na našim modelima nastojimo udovoljiti.


undefined


4. Što trenutno sve imate u svojoj ponudi?


Trenutno u ponudi imamo haljine i majice, ali za proljeće/ljeto 2017. razvijamo nove modele kako haljina, tako i tunika, majica i suknji. 

 

undefined


5. Haljina koju ja danas nosim izrađena je od 2 vrste materijala. Koliko je komplicirano izraditi takvu haljinu?

Haljina koju Vi danas nosite je meni osobno najdraži komad u našoj kolekciji. Za svaki model potrebno je više sati rada. Od same konstrukcije, krojenja do šivanja. Volan na našoj haljini je drugačiji od "klasičnih volana", pa bih rekla kako je to najteži dio izrade ovoga modela.

 

undefined


6. Ove sezone baršun je apsolutni hit među materijalima. Što mislite, što će nas oduševljavati kako materijalom, tako i krojem, za sezonu proljeće/ljeto? Odnosno, što je to što Vi planirate za sljedeću kolekciju?

Pamuk, svila... No, moja zamisao mode je ta da je sve ono u čemu se žena osjeća dobro zapravo moderno. U privatnom životu preferiram ležerni outfit s ponekim detaljem, pa vođena time stvaram sljedeću kolekciju. Prozračno i pomalo oversized.  


undefined


Ja nosim "Lu's design" haljinu kratkih rukava od 2 vrste materijala u pastelnim bojama koju sam iskombinirala s majicom dugih rukava u boji volana i roza bundom. Ova haljina je odličan izbor jer je možete kombinirati za zimske dane u ovakvoj kombinaciji, ali i za proljeće/ljeto u laganijoj varijanti.


undefined

Posjetite Lucijine društvene mreže (Instagram, Facebook) i pogledajte što vam sve nudi.

Fotografije: Nada Šebalj

Autor: Ivona Šebalj

Instagram

Facebook

Blog