Modni prijedlog tjedna by Ivona - Kaviy couture

Modni prijedlog tjedna by Ivona - Kaviy couture

Danas čitajte o brandu „Kaviy couture“ iza kojega se krije Vini Gvozdanović koja je u suradnji sa svojom majkom osvojila hrvatsko, ali i inozemno tržište. Svojim odjevnim komadima i modnim dodacima unijele su dašak tradicije dodavajući im motive hrvatske narodne nošnje.  U nastavku saznajte kako je započela njihova priča te što nam to spremaju za sezonu proljeće/ljeto.

undefined

1. Kako ste došli na ideju osnivanja Vašeg branda „Kaviy couture“ i tko stoji iza tog naziva?
„Kaviy couture“ osnovale smo moja majka i ja prošlog ljeta. Obje volimo modu, a za ovakav modni pothvat smo se odlučile u nedostatku odjeće s boho/etno štihom s isključivo hrvatskim motivima (hrvatski vez, pleter, tkanine) interpretirane na moderan način i u modernim krojevima.

undefined

2. Vaši odjevni komadi su zaista posebni. Unijeli ste dašak tradicije u svaki od njih. Približite nam malo proces dizajniranja i izrade Vaših komada.
Baš ste lijepo to rekli. Ponosni smo što naši komadi odišu tradicijom i što smo uspjeli u našem naumu da svaki naš komad bude prepoznatljiv. Proces izrade počinje crtanjem, tj prenošenjem naših ideja na papir. U sljedećoj fazi krojenja istih nekada ide sve glatko, a ponekad potraje dok ne dobijemo točno ono što smo zamislile.

undefined

3. Što sve trenutno možemo pronaći u Vašoj ponudi?
U našoj kolekciji jesen/zima 2016./17. možete pronaći mini i midi suknje s našim motivima, ružama, dukatima, zatim plišane haljine, pijama odjela, duge hlače, razne tunike. No, i dalje je u ponudi prošlogodišnja ljetna kolekcija jer imamo dosta klijentica iz Australije i Novog Zelanda.

undefined

4. Koji model Vam je bio najtraženiji u prošloj 2016. godini?
Najtraženiji model u 2016. bio je off shoulder top s volanom i crvenim uzorkom hrvatskog veza te izrezom na leđima koji je i postao naš zaštitni znak.

undefined


5. Što Vam je najdraže u Vašem poslu?
Najdraže u našem poslu nam je kada naše ideje zažive i kada ih pretočimo u djelo. Divno je kada imaš priliku baviti se nečime što voliš pa tako velik dio posla, pogotovo onaj kreativni dio, ne smatraš uopće poslom nego užitkom. 

undefined

1.      Što će se naći u Vašoj ponudi za sezonu proljeće/ljeto?

U našoj ponudi naći će se tunike, suknje, haljine (pogotovo naša haljina Kaviyka na koju smo jako ponosni, a prošloga ljeta nosila ju je predivna Nina Badrić). Zatim hlače, kratke hlačice,… Zapravo naši najtraženiji komadi u novom ruhu- puno hrvatskog veza, predivnog rišeljea, lana i raznih novih hrvatskih motiva na kojima još uvijek radimo, ali ostavimo nešto i za iznenađenje. 

undefined


Ja nosim Kaviy couture crnu lanenu haljinu koju krase zvonasti rukavi te volani s crvenim etno uzorcima. Kaviy couture ponuda je uistinu bogata stoga, odlučite li se za odjevni komad iz njihove ponude bez sumnje ćete biti unikatne i drugačije. Za ostatak ponude posjetite njihove društvene mreže (Instagram, Facebook) i odaberite nešto za sebe. 


Fotografije: Nada Šebalj
Autor: Ivona Šebalj