Modni prijedlog tjedna by Ivona - ANY couture

Modni prijedlog tjedna by Ivona - ANY couture

Ovoga tjedna čitajte kako je Ana Marija Čulafić pokrenula svoj brand „ANY couture“ te saznajte koji odjevni komad najdraže izrađuje. Ana Marija savjetuje sve djevojke koje se žele baviti dizajniranjem, a na kraju nam otkriva i svoj idealan zimski outfit.

undefined


1. Kako i kada započinje "ANY Couture" modna priča?
ANY Couture djeluje nešto više od godinu dana. Započela je iz čiste znatiželje- mogu li ja to i koliko ću dugo izdržati u ne baš maloj konkurenciji. Nakon malih uspona i padova, ANY se još drži na nogama. Nisam bila jedna od onih djevojčica koje su kao male maštale "kada odrastem bit ću dizajnerica", suprotno tome, uopće me nisu zanimale krpice. I eto sada uživam u svakoj novoj kreaciji, igli, gumbiću, okružena tkaninama. To je negdje skriveno čučalo u meni te me ugodno iznenadilo. 


undefined


2. Što vam je najdraže stvarati?

Svečana haljina i to couture. S njom se mogu igrati danima. Istina da takve haljine traže puno posla, strpljenja i ručnog rada, ali kada vidim ishod svega sreći nema kraja. 


undefined


3. Što biste savjetovali djevojkama koje se žele baviti ovim poslom?

Prije nego što se upustite u ovakav modni svijet, dobro razmislite je li baš taj posao za vas. On traži puno smirenosti, strpljenja te ponajprije kreativnosti, realizaciju svega, od tkanine pa do sitnog gumbića te morate znati primiti svaku kritiku, pa i onu bezazlenu. U ovome poslu se ne uspijeva preko noći, tu se traži jako puno rada. 


undefined


4. Koja bi poznata osoba (domaća ili strana) bila idealna muza vaših kreacija?

Ne mogu izdvojiti, kako domaću tako i stranu, osobu iz razloga što su i moje nove kreacije dosta različite. O tome ću razmišljati kada moji modeli krenu u jednom konkretnijem smjeru. Za sada je meni muza svaka djevojka koju vidim u ANY kreaciji.


undefined


5. Pripremate li već polako proljetnu kolekciju i što ćemo moći pronaći u njoj?

Naravno. Već sada odem spavati s jednom idejom, a probudim se s drugom. To je onaj dio kada bi htio sve, a svjestan si da moraš kolekciju svesti na minimum. Kako bi rekli "previše modela, preteška odluka". Bit će tu svega: haljine, tunike, suknje, od meni najdražeg viskoznog jerseya, imitacije brušene kože, pa sve do nježnih čipki. Neka nešto ostane i iznenađenje. 


undefined


6. Koji dizajneri su vam uzor?

Od domaćih ne bih istaknula nikoga jer su mi svi posebni na svoj način. Od stranih bih izdvojila Elie Saab, kreatora čije kreacije volim pogledati jer su linije haljina naprosto prekrasne, pogotovo njegov poseban couture. 


undefined


7. Otkrijte našim čitateljicama vaš idealan zimski outfit?

Teško pitanje za kraj jer njega stvaram ovisno o raspoloženju. Ali, ako moram navesti jedan, moj savjet je da izvučete iz ormara staru suknju do koljena, po mogućnosti na falde, usku dolčevitu, kožne čizme do koljena i kaputić također do koljena. Sve to možete upotpuniti otkačenim šeširom ili šubarom od eko krzna, kožne rukavice, torbica i spremne ste za Vaš zimski izlazak. undefined


Ja nosim predivnu haljinu od crne čipke i podloge boje kože iz Ana Marijine ponude koja je idealna za svečane prilike. Haljina je lagana i ugodna za nošenje, a sigurna sam da u ovakvoj haljini ne možete ostati nezamijećene. 
Ali u Ana Marijinoj ponudi pronaći ćete i svakodnevnije haljine, stoga za ostatak „ANY couture“ ponude posjetite društvene mreže (Instagram, Facebook) i pronađite haljinu za sebe. 

undefined