Modni prijedlog tjedna by Ivona - Andy's

Modni prijedlog tjedna by Ivona - Andy's

U današnjem modnom prijedlogu čitajte o dizajnerici Andrei Anić Dokmanović i brandu „Andy's“. U njezinoj ponudi pronaći ćete kapute, haljine, korzete, a trenutno radi i na kolekciji vjenčanica. Brand „Andy's“ je poseban i drugačiji i sigurna sam da će vas Andrein rad oduševiti.

undefined


1. Ispričajte nam priču Vašeg branda "Andy's". Kako je sve počelo? 

Počelo je pri završetku studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Nisam znala da će mi posao biti dizajniranje i proizvodnja vlastite odjeće. Ja sam osobno željela raditi u laboratoriju na ispitivanju tkanina ili u srednjoj školi kao profesor, no, život se dogodi dok mi planiramo nešto drugo. Kako mi je tema diplomskog bila karirano, a kaputi su me oduvijek fascinirali (prvi sam izradila sa 15 godina), napravila sam kolekciju kaputa inspiriranih kariranim uzorkom koja je ujedno bila i dio mog diplomskog rada te sam se njome predstavila u Osijeku na Fashion incubatoru. Tada sam shvatila da me put vodi nekamo drugdje i eto me sada ovdje u Rijeci.


undefined


2. Vaša specijalnost su predivni kaputi koji su drugačiji od onoga što možemo naći u trgovinama. Kako ste došli na ideju stvaranja istih?

Istina, vrlo su posebni i prepoznati što mi je iznimno drago. Svakog puta kada nosim svoje kapute, ljudi me zaustavljaju na ulici, a tako i neke moje klijentice. Priča je počela tako da mi je trebao kaput za jedan bal, a kako sam si dizajnirala haljinu za tu prigodu, zapitala sam se zašto kaput ne bi bio poput haljine. I tako je nastao prototip, prvi model kaputa s više slojeva volana. Upravo je taj kroj kaputa i balonera postao moj zaštitni znak, a iz tog modela su proizašle mnoge ideje za jakne, suknje, haljine kojima obogaćujem svoje kolekcije, kao i ovaj korzet koji ti nosiš.


undefined


3. Koliko je teško biti dizajner u Hrvatskoj?

Ne bih rekla da je teško biti dizajner u Hrvatskoj. To je jedno predivno zanimanje i velika odgovornost. Dizajner nije samo nacrtati kreaciju. Dizajner mora znati kako će izraditi kreaciju koju je zamislio, napraviti pripremu, kroj, znati operacije krojenja, šivanja i dorade, znati odabrati pravu tkaninu te ako ima zaposlene radnike objasniti kako će se to izraditi, organizirati fotografiranje modela, aktivnosti na društvenim mrežama... Puno je posla oko samo jedne kreacije, a možete zamisliti onda kako je kada radite cijelu kolekciju. Ono što je ponekad teško su sve obveze koje nosi poslovanje, ako ste obrtnik poput mene ili možda imate svoju tvrtku.


undefined


4. Što vas najviše motivira u dizajniranju odjeće?

Motivira me to što je moj rad prepoznat i prihvaćen. Od toga živim i sretna sam što su moje klijentice sretne kada se pronađu u mojim kreacijama.


undefined


5. Gdje naše čitateljice mogu pronaći Vaše komade? 

U Andy's ateljeu u Ciottinoj ulici 12B u centru Rijeke, a sve modele i novosti možete pratiti na www.andys.com.hr, te na Facebook-u i Instagram-u. Naravno, upite možete slati i na mail anicandrea7@gmail.com.


undefined6. Na što ćete se fokusirati u nadolazećoj sezoni proljeće/ljeto? 

Trenutno sam fokusirana na prvu kolekciju vjenčanica.


undefined


Kao što je Andrea ranije napomenula, ja nosim karirani korzet iz njezine ponude. U kombinaciji s majicom ili košuljom možete ga nositi i u zimskim danima. 


Ostatak Andreine ponude pogledajte na društvenim mrežama (Instagram, Facebook).
Autor: Ivona Šebalj