Žena sa stilom: Željana Stošić

Žena sa stilom: Željana Stošić

Rijetki su profesionalci istinski zaljubljeni u posao kojim se bave, a Željana Stošić upravo spada upravu u tu endemsku vrstu. Vlasnica studija za grafički dizajn GRAD živi po principu "ako radiš ono što voliš, nećeš raditi ni dana", stoga život udiše s punim plućima. Osim o poslu, s našom ovotjednom Ženom sa stilom razgovarali smo i o klasičnim "ženskim radostima".

undefined

1.      Molim da se predstavite našim čitateljima, privatno ali i profesionalno.

Moje ime je Željana, imam 28 godina i ja sam jedan pravi primjer horoskopske vage. Vlasnica sam studija za grafički dizajn GRAD i jednostavno uživam raditi svoj posao. U slobodno vrijeme najviše na svijetu volim putovati i ja sam onaj tip osobe kojoj kad kazes idemo, ja idem :) Volim učiti strane jezike, trenutno je to talijanski jezik kojeg učim već dvije godine, a nakon kojeg jedva čekam upisati tečaj ruskog jezika. Sebe bih opisala kao jednu jakoo upornu ženu koja kad si nešto zacrta to i mora ostvariti. Uz to sam jako osjećajna i kreativna. Volim pse i smatram da su to najbolja bića koja hodaju ovom planetom.

undefined

2. Riječani možda ni ne znaju, ali dobro poznaju vaš rad. Što sve potpisujete, na što ste najponosniji?

Imam puno radova koje volim i na koje sam ponosna i radeći na nekima od njih stekla sam i nove prijatelje jer je nekad neizbježno čuti se i po nekoliko puta na dan sa klijentom i onda  kroz tu redovitu komunikaciju ostvarite neki lijepi odnos.

Ali svakako bih izdvojila nekoliko radova na koje sam baš ponosna i koje sam radila sa istinskim zadovoljstvom: u svijetu mode i make up-a to je draga Iva Berišić koja me redovito angažira za dizajn njoj potrebnog materijala za sve njezine Masterclassove, radionice i svega drugog i sada već surađujemo toliko dugo da se razumijevo bez puno riječi i pravo je zadovoljstvo imati takvog jednog klijenta.

U svijetu publicistike tu je autorica Ivana Grabar za koju sam napravila dizajn dva planera za 2018 i 2019 godinu, te njezine ‘’majice za prijateljice’’.

Još jedan rad na koji sam vrlo ponosna je izrada cijelog vizualnog identiteta estetsko stomatolške poliklinike DentalPro.

U zadnje vrijeme sve češće komuniciram i radim sa stranim tržištem što mi je iznimno drago da je moj rad prepoznat i izvan okvira ne samo Rijeke nego i Hrvatske.

 undefined

3. Čini mi se da ste od onih koji iskreno vole svoj posao. U čemu je tajna?

Jako volim svoj posao i sa zadovoljstvom se budim svako jutro i odlazim na nj, ne gledam na sat i vrijeme na poslu mi doslovno leti.

Tajna je u tome da kad čovjek radi ono sto voli i u čemu uživa onda na to ni ne gleda kao na pravi posao i ja sam mislim jedna od rijetkih sretnica koje rade ono što stvarno vole.

 undefined

4. Kako biste opisali svoj stil? Koliko vaše obaveze, interesi i hobiji utječu na vaš stil?

   Moram priznati da sam prava modna sljedbenica i volim kupovati odjeću, a svoj stil bih opisala kao sportsku elegenciju. Prije svega mora biti udobno i to vrijedi za svaki komad odjeće i obuće pa se mnogi iznenade što mi je visoka peta ekvivalent tenisicama. Omiljene boje su mi bež i crna ali i pastelna roza koja se provlači kroz cijeli moj život. No osim mode smatram da je kvalitetna kozmetika ulaganje u sebe. Nije tajna da volim tretmane pa nerijetko posjećujem svoj omiljeni frizerski salon ‘Ko te šiša koji je već godina zaslužan za njegu moje kose.

undefined

5. U čemu se osjećate naugodnije? Izdvojite tri omiljena komada odjeće iz vašeg ormara.

Zimi je to definitivno crna dolčevita, suknje i hlače visokog struka, a u toplijim danima volim dugačke haljine, traperice u kombinaciji sa sakoom i nekim trendi sandalama ili tenisicama.

 undefined

6. Postoji li nešto što nikada ne biste odjenuli?

   Postoji da, balerinke!

 undefined

7. Koji su vam najdraži beauty rituali?

   Puno vremena posvećujem svojoj kosi. Kako je plava tako joj je potrebna posebna njega i briga, obavezno noć prije pranja kose namažem je uljem, zatim šampon jedan, drugi pa maska barem pola sata, pa jedna krema, ulje. Sve to zna trajati i do 2 sata ali baš uživam u tome.

 undefined

8. Kada je make up u pitanju, bez čega u torbici ne izlazite iz kuće?

Bez labela. Moja sestra je ta koja mi uvijek govori ‘’Željo daj se malo namaži’’ haha, ali ja ne volim puno šminke, malo podloge, rumenila, labelo i to je :)

 undefined

9. Gotovo sve žene imaju svoju slabu točku: torbice, cipele, haljine... Čemu ne možete odoljeti?

Nekako najviše volim cipele, a najdraže su mi jedne koje nisu za nigdje nego za staviti u regal i gledati u njih koliko su predivne i neudobne hahaha. Izdvojila bi još jedne koje su bile apsolutni hit prošle godine i u kojima su me ljudi uvijek čudno gledali vjerojatno se pitajući ‘’zašto je ova žena obula najlon vrećicu?’’, a to su prozirne (lateks) salonke u koje jedva čekam opet uskočiti.

 undefined

10. I za kraj, kada se osjećate najljepšom?

Kada sam sretna!


Autor i foto: Extravagant