Žena sa stilom: Vera Aničić

Žena sa stilom: Vera Aničić

Veru Aničić javnost dobro poznaje s odgovorne i zahtjevne funkcije zamjenice gradonačelnika Grada Opatije. Ispod visokog položaja skriva se i jedna snažna dama s mnogo stila, a upravo o modi i stilu ovoga smo puta razgovarale u našoj rubrici Žena sa stilom.

1. Za početak, molim da nam se predstavite.
Moje ime je Vera Aničić, po struci sam ing.građ, a od 2017. obnašam dužnost zamjenice gradonačelnice Grada Opatije. Moram reći da mi moja struka puno pomaže u poslu kojeg sada obavljam te da me nova dužnost kompletno ispunjava. Ovo je posao u kojem netko tko voli svoj kraj, kao što ga i ja volim, može puno toga dati. Svaki dan je novi izazov, susrećemo se sa mnogim problemima koji tište naše građane i trudim se pomoći svakome.

Uz poslovne obaveze koje imam u Gradskoj upravi te mnoge protokolarne obaveze koje ne biraju vrijeme, ono malo slobodnog vremena što imam volim provesti u svojoj kući i vrtu. Kada ostane još malo vremena onda ga volim provesti u šetnji,sportu te naravno u druženju sa prijateljima.

A moj najveći ponos i usjeh u životu je moja prekrasna kćerka, tinejđerica Mia, uz koju se trudim provesti svaki slobodni trenutak.

undefined

2. Kako biste opisali svoj stil? Koliko vaše obaveze, interesi i hobiji utječu na vaš stil?
Uvijek sam težila eleganciji. Međutim, zbog vrste poslova u građevini nisam uvijek mogla biti u elegantnim kombinacijama nego je to bila neka ležernija varijanta  ali sam zato uvijek u autu imala odjeću za presvući se u elegantniji đir, uz štikle obavezno... A sada, zbog mog radnog mjesta i funkcije, naravno – isključivo nosim poslovne odjevne kombinacije koje se sastoje većinom od elegantnih kombinacija: haljine i odijela. Napokon sam u odjevnim kombinacijama došla „došla na svoje“ ;) 

3. U čemu se osjećate naugodnije? Izdvojite tri omiljena komada odjeće iz vašeg ormara.
Pa sve ovisi o prigodi i naravno raspoloženju.  Kada je u pitanju poslovni dio dana najčešće je moj odabir jednostavan komplet: odijelo s lijepom košuljom ili kombinezon koje u zadnje vrijeme često nosim jer je vrlo praktičan, dobre cipele i torbica u koju stane sve, a kada se radi o nekom poslovnom ručku ili prigodi volim obući haljinu, kao i svaka žena. U njoj se nekako osjećam najbolje i uvijek koristim priliku odijenuti je kada to mogu, kao i za večernje evente kada uživam zablistati u nekoj dugoj haljini. 

I moja treća ali ne manje omiljena kombinacije je varijanta za slobodno vrijeme. Obožavam traperice bilo da su klasičnog ili modernijeg izdanja u kombinaciji sa majicom i sakoom. Također, često me naši sugrađani mogu vidjeti i u tajicama ili trenerci pogotovo u šetnji Lungomare. 

undefined

4. Koja je najhrabrija modna avantura u koju ste se upustili?
Ne znam da li to spada u modnu avanturu, ali je za mene je bila najhrabrija ikad! Za ovogodišnju Doru obukla sam dugu haljinu sa šljokicama i šlepom koji se vukao za mnom cca pola metra. Haljina i ja smo bile predivne, a najhrabrije je bilo kretati se u njoj. Ali vrijedilo je. Ponovila bih to opet ;) 

5. Postoji li nešto što nikada ne biste odjenuli?
Pa, nikad ne reci nikad, ali ne volim traperice sa dezenima i uzorcima. Eto, u tome se ne mogu zamisliti. 

6. Koji su vam najdraži beauty rituali?
Svi beauty tretmani koji imaju veze s opuštanjem i koji su ugodni su mi najdraži. Inače su takvi tretmani moja „slaba točka“ pa mi je teško izdvojiti nešto da mi je posebno i na vrhu. Volim tretmane lica i tijela i to prepuštam mojoj kozmetičarki Veroniki i njenoj stručnosti. A u zimskom periodu volim otići i opustiti se u nekom od opatijskih wellnessa. 

7. Kada je make up u pitanju, bez čega u torbici ne izlazite iz kuće?
U svojoj torbi uvijek imam balzam za usne, kremu za ruke, malo rumenilo i manju kozmetičku torbicu sa šminkom. 

undefined

8. Gotovo sve žene imaju svoju slabu točku: torbice, cipele, haljine... Čemu ne možete odoljeti?
Obožavam cipele, kao i većina žena. Obožavam i haljine, torbice, sve... Volim uloviti dobar par ili komad na sniženjima i to je to. Ne iskačem previše od „standarda“ ;)   

9. Shoppingirate li radije spontano ili planski? "Uživo" ili putem interneta?
Zbog nedostatka vremena moj „shopping“ je većinom spontani i „uživo" ili kao što sam prije rekla... u vrijeme sniženja. Planski je jedino kad moram naći kombinacije za specijalne evente kao što su Bečki bal, Dora...

10. I za kraj, kada se osjećate najljepšom?
Moram reći da taj osjećaj imam kada sam sa voljenom osobom... bila u trenerci ili dugoj haljini... sa šminkom ilil bez... Nije bitan izgled nego osjećaj. Tada se osjećam najljepšom...

Autor: Extravagant
Foto: Viviana Lokmer Šulina, LaVie Studio