Žena sa stilom: Sabrina Gizdulić

Žena sa stilom: Sabrina Gizdulić

Kroz našu rubriku Žena sa stilom dosad su prošle brojne prelijepe dame, a takva je i naša najnovija sugovornica, Sabrina Gizdulić. Uspješna, svestrana i hrabra poslovno, a privatno veliki zaljubljenik u putovanja i skupljanje novih iskustava, savršeni je primjer naše Žene sa stilom.

undefined

1. Tko je Sabrina Gizdulić?

Rođena i živim u Rijeci. Nakon završenog magisterija na ekonomskom fakultetu, odmah sam odlučila otvoriti obrt za usluge Luna, koji se bavi marketinškim i savjetodavnim uslugama. Do danas mi je to osnovna djelatnost i zapravo je sve ostalo samo nadogradnja toga. Uz to bavim se i turizmom, a u tom segmentu je za sada jedan apartman u Opatiji  (Apartman Andromeda) no planovi su puno veći, ali do njihove realizacije neću previše o tome. Privatno, najviše od svega volim putovati i uživati u dobroj hrani i vinu te provoditi vrijeme s ljudima do kojih mi je stalo, a najviše sa svojim zaručnikom s obzirom da smo zbog prirode njegova posla najčešće razdvojeni.

 undefined

 2. Nedavno si pokrenula web shop s krznima. Od kuda ideja i o čemu je riječ?

 Web shop sa krznima, Minky Fur Coats, pokrenuli smo ja i zaručnik zajedno. To je još jedan od mojih projekata koji je zaživio. Iako po svome obrazovanju, nemam apsolutno nikakve dodirne točke s tom branšom, osobno sam veliki ljubitelj krzna i bundi. Uzme li se u obzir da sam tip osobe koja često voli „glavom kroz zid“ i ulaziti u nešto o čemu ne zna puno, mogu slobodno reći da je i ova ideja nastala na isti način. Tu je važna i podrška, jer sam tip osobe kojoj svi moraju potvrditi da je neka ideja dobra. Oduvijek sam u životu imala bezgraničnu podršku svojih roditelja koji su me podržavali i poticali u svemu što sam željela od malih nogu, a u ovom slučaju najveću podršku dao mi je zaručnik koji me je duže vrijeme poticao da krenem s time, s obzirom na to koliko volim krzna. Ideja je došla na jednom od putovanja, nakon što sam godinama punila ormare bundama i odlučili smo krenuti s jednom on line prodajom bundi od nerca, koje ne moraju nužno stajati čitavo malo bogatstvo, a da su i dalje lijepe i kvalitetne. Odlučila sam nacrtati (koliko je moje znanje o tome) nekoliko modela i sa našim poslovnim partnerima dogovorila šivanje probnih modela, pa vraćala na doradu, sve dok nisam dobila proizvode koji su i mene osobno zadovoljili. Kada je sve bilo gotovo, s Ivom Brusić smo u Bevandi odradili jedno fotografiranje koje je na sebe preuzela moja prijateljica Doriana Franković Doko i po meni savršeno odradila posao. Glavna je ideja da se nismo vezali za jedno fizičko prodajno mjesto, već nudimo šivanje svih modela po mjeri, uz izmjene po želji,  sve se dostavlja na adresu kupca u rok od 2 do 4 tjedna. Sada je na nama odraditi jednu promociju pa ćemo vidjeti koliko je moguće da takav koncept zaživi kod nas, no za sada smo i više nego zadovoljni.

 undefined

3. Kakav je tvoj stil odijevanja?

Pa rekla bi klasičan, i nisam ni malo opterećena nekim trendovima… kod mene najčešće prevladavaju u ormaru crna i bijela boja, a u zadnje vrijeme sve češće i lila te prljavo roza.  Sklona sam tome kada nađem nešto što mi odgovara, npr odijela ili kaputi, kupiti iste modele u različitim bojama.  Kada bi izdvojila neke brandove koje preferiram to su Flavio Castellani,  Roberto Cavalli, Casadei, Versace, Fendi i Moschino, ali isto tako nemam problem s time da nešto kupim niti kod „Kineza“ ako mi je lijepo. Još se ja dobro sjećam kako smo u srednjoj školi jedva čekali da skoknemo u Trst i obilazili Kineze i vraćali se s  punim vrećicama  ponosne na nas shopping. Život  i mogućnosti te nekada odvedu na neki put da si trenutno možeš priuštiti neke skuplje komade, ali smatram da je vrijednost čovjeka da ostane „normalan“ i ne uzdiže se previše, što se danas nažalost i događa i poanta je postala samo u tome da drugi vide da imaš.

 undefined

4. Puno putuješ. Koliko su putovanja utjecala na tvoj stil?

Sama putovanja utjecala su više na moj posao nego stil, jer na svakom tom putovanju dobijem neku novu poslovnu ideju. Na različitim destinacijama uvijek vidiš nešto čega kod nas nema i to te potakne da to na neki način implementiraš u svoj posao. Iako najčešće volim kupovati u inozemstvu, većina mojih putovanja su privatnog karaktera a manje poslovnog, pa bi mogla reći s obzirom na destinacije da utječu isključivo na neki stil odjeće i dodataka za plažu, jer se sve više svode na kupaće kostime, tunike za plažu i haljinice i sl. Kroz sva ta putovanja, ono što me se najviše dojmilo je neopterećenost ljudi nekim brandovima i materijalnim stvarima, što kod nas nije slučaj. Vratiš se bogatiji za neka nova iskustva i shvatiš da je u svemu važnije skupljati trenutke, a ne stvari i onda se to odražava i na stil odijevanja i na stil života.

 undefined

5. Gdje je najbolji shopping?

Za mene definitivno u Italiji. Nisam netko tko je kupovati najnovije kolekcije jer mi je najvažnije da mi se nešto sviđa. Najčešće kupujem u outletu Noventa di Piave, jer mi je posve nebitno da li je nešto iz 2019. ili 2018. godine.

 undefined

6. Imas li modnih fetiša? Čemu ne možeš odoljeti?

Imam… Casadei blade štikle i torbice… toga nikada dosta, a sve više vidim da imam toga i previše. Ali možda više od odjeće i obuće, volim dobar sat i zlato, jer smatram da je to daleko bolja investicija nego odjeća i obuća.

 undefined

7. Pratiš li trendove?

Rekla bih čak da ne.  Nisam od onih koje nešto moraju imati jer je to trenutno in. Naravno da pogledam, ali prije svega mi je bitno da je to nešto u čemu se ja osjećam dobro i što je meni lijepo.  Tip sam osobe, koja kada nađe nešto što joj se sviđa, kupuje to godinama. Jednostavno nađeš nešto što ti paše. Da ne govorim o kozmetici… godinama ista maskara, iste ili slične nijanse ruževa i isti parfemi. Stvarno to teško mijenjam, iako me parfemima osvojila u zadnje vrijeme Matea Nesek, pa su sve ostale zamijenili njeni.

undefined

8. Što nikad ne bi obukla?

Ja se držim onoga: nikad ne reci nikad, ali za sada su to balerinke. Jednostavno mi nikada nisu sjele.

undefined

9. Koja su ti omiljena mjesta za u Rijeci?

Što se tiče restorana, definitivno bih izdvojila Bevandu, koja osim iznimne gastronomske i enološke ponude ima i jednu posebnu atmosferu i lokaciju i jednostavno mi je gušt otići tamo. Odmah iza Bevande izdvojila bih i Plavi podrum te možda manje poznate restorane kao što su konobe Brig, Feral i Fiume i novootvoreni Tayio. To bi bilo što se tiče restorana. Što se tiče butika i ostalih sličnih mjesta, možda i nisam najbolji sugovornik, jer stvarno ne znam kada sam zadnji put nešto od odjeće ili obuće kupila u Rijeci, a što se tiče frizera godinama odlazim u zagrebački Salon Franić. Na našem području mogu izdvojiti permanentni make up Dolores Srok salon Beauty Box za nokte.

undefined

10. Kako provodiš slobodno vrijeme?

U slobodno vrijeme volim putovati, ali i sve više ga provoditi sa dragim i bliskim ljudima. Životne okolnosti su mi se tako poklopile da sam uspjela do sada dosta putovati, i čini mi se da je to najveće bogatstvo za čovjeka, jer upoznaješ različite kulture, rušiš neke predrasude koje se postavljaju u suvremenom društvu i u konačnici si bogatiji za neka nova iskustva, a to je ono što je trajno. Uz to,  vjeruj da mi je sve draže ostati doma, skuhati neku finu večeru i otvoriti bocu dobrog vina.

 undefined

11. Savjet za dobar izgled!

Nema neke čarobne formule. Kada se žena osjeća dobro iznutra i kada je zadovoljna i ispunjena , onda i zrači tako.  Sve bi mi po meni trebale držati do sebe u smislu nekog redovitog vježbanja, uredne kose i noktiju, ali sve ostalo dolazi iznutra i ako toga nema uzalud nam najbolja šminka i najskuplja odjeća. 

Autor i foto: Extravagant