Žena sa stilom: Nirvana Moschella

Žena sa stilom: Nirvana Moschella

Aktivna sportašica, članica Hrvatske rukometne reprezentacije u kolicima, osvajačicom srebrne medalje na Turniru nacija u rukometu u kolicima, žena koja pomiče granice - naša ovotjedna žena sa stilom je uistinu iznimna dama, Nirvana Moschella.

"Sport doživljavam kao rekreaciju mozga, jer tijekom bavljenja sportom ne razmišljate o svakakvim problemima, nego gledate samo u tu loptu i sve ostalo nestaje. Inače se bavim stolnim tenisom i košarkom, a to je nešto bez čega ne mogu zamisliti život", kaže nam Nirvana.

Sportom se počela baviti nakon nesreće koja joj je iz temelja promijenila život.

"Završila sam u kolicima nakon prometne nesreće još davne 2000. godine. Kad se to dogodilo, imala sam izbor - ili pasti u depresiju, kao što se to mnogima dogodi, ili ići naprijed. Budući da sam imala dvoje djece kod kuće, jednu bebicu i dvoje djece u pubertetu, oni su me tjerali naprijed. Oni su me tjerali naprijed, a kada su odrasli, okrenula sam se sportu", prepričava nam Nirvana svoj životni put.

Nakon nesreće, priznaje, pobacala je sve modne časopise i mislila da nikada više neće pratiti modu. No, stvari su se ipak s vremenom promijenile i danas uživa u svim onim sitnicama koje raduju većinu žena. Obzirom da se bavi sportom, osobito voli trenirke, ali rado priprema i "domaće" maske za lice, a vjerna je i svojem jutarnjem ritualu uz čaj.

"Imam četvero djece i dvoje unučadi, a to znači i velik broj obaveza. Ujutro popijem svoj čaj, zatim odlazim u dućan, slijedi kuhanje i kućne obaveze, a popodne odem na kavu s prijateljicama i odradim svoj trening", kaže Nirvana.

Plan za dalje? Nastaviti braniti boje Hrvatske na različitim međunarodnim natjecanjima i, kao i do sada, izboriti se sa svim izazovima koji joj se nađu na putu.Autor i foto: Extravagant