Žena sa stilom: Miljenka Sladoljev - Jolić

Žena sa stilom: Miljenka Sladoljev - Jolić

Prosvjetna djelatnost vjerojatno je jedna od najzahtjevnijih i najodgovornijih, jer upravo učitelji i profesori druga su linija, odmah nakon roditelja, koji brinu o svijetu koji je tek u nastajanju. Pa ipak, iako brinu o djeci, ujedno su nažalost i često najpodcjenjeniji. Današnjom gošćom u rubrici Žena sa stilom barem na trenutak ispravljamo nepravdu: ugostili smo učiteljicu Miljenku Sladoljev - Jolić, koja već desetljećima u prve školske korake uvodi generacije i generacije mališana. Mnogi od njih sada su već odrasli ljudi s vlastitom djecom, i sjećaju je se po najboljem.

Kako sama kaže, prosvjeta se unazad četiri desetljeća drastično promijenila - nažalost, ne nabolje u baš svim segmentima. Ovoga puta ipak nećemo o problemima, nego ćemo ovu riječku učiteljicu staviti u prvi plan i porazgovarati o njenom stilu, po kojem je već godinama poznata.

undefined

1. Za početak, molim da nam se predstavite.
Mama sam i učiteljica. Iza sebe imam poprilično godina staža u struci, dvoje unučića na koje sam posebno ponosna. Volim raditi s djecom, volim ples, kulinarstvo i prirodu. U slobodno vrijeme pjevam u crkvenom zboru, kuham, pletem... Biljke i životinje su mi često omiljeno društvo.

undefined

2. Kako biste opisali svoj stil? Koliko vaše obaveze, interesi i hobiji utječu na vaš stil?
Mislim da bih ga mogla opisati kao klasičan, s ponekim izletom u koji malo drugačiji kroj ili detalj. S obzirom na posao, uglavnom su to casual kombinacije. Najbolje se osjećam u haljinama i suknjama, u kombinaciji s bluzicom i cipelama s visokom petom. To je moj zaštitni znak. Za posebne prilike svakako haljine. Volim i nakit, a što se tiče make upa tu sam pravi klasičar - malo ali s ciljem da se istakne sve što treba. Volim mijenjati frizuru i eksperimentirati s dužinom kose.

undefined

3. U čemu se osjećate naugodnije? Izdvojite tri omiljena komada odjeće iz vašeg ormara.
Suknja dužine do koljena, haljine užeg kroja i štikle, obavezno. Još ako je u kombinaciji i kratka, strukirana kožna jaknica ili krzno, to je to.

undefined

4. Koja je najhrabrija modna avantura u koju ste se upustili?
To je jedna mala crna haljinica golih leđa s dekolteom, i haljina sirena kroja. Crvena!

undefined

5. Postoji li nešto što nikada ne biste odjenuli?
Dimije i hlače širokog kroja. To jednostavno nije moj stil.

undefined

6. Koji su vam najdraži beauty rituali?
Umivanje u mlakoj vodi, serum, dnevna hidratantna krema, a zatim ovisno o prilici tekući puder, bronzer, rumenilo boje breskve... I obavezno olovka za oči jače plave boje il crne. Bez maskare ne izlazim iz stana, priznajem. Za sjenila, priznajem, nemam baš volje, ali zato pazim da uvijek imam njegovane nokte. uvijek ih sama uređujem, a omiljene su mi crvene i srebrne nijanse. Chanel No.5 je moj miris.

7. Kada je make up u pitanju, bez čega u torbici ne izlazite iz kuće?
Bez olovke za usne, ruža, rumenila i olovke za oči. Za hitne slučajeve u mom je mini nesesseru uvijek i poneka blazinica i vlažne maramice, kao i češalj. Dosta sam praktična po tom pitanju.

undefined

8. Gotovo sve žene imaju svoju slabu točku: torbice, cipele, haljine... Čemu ne možete odoljeti?
Cipele... Mislim da ih ima oko 60. Ne mogu si pomoći, one su mi zaista slaba točka. Neke od njih imam već godinama i nema šanse da se rastanem od njih.

undefined

9. Shoppingirate li radije spontano ili planski? "Uživo" ili putem interneta?
Uvijek spontano. Kad idem planski, nikad ne nađem ono što tražim, a potrošim jako puno vremena i najčešće se iznerviram na kraju. Spontano, e to je druga priča. Najbolje je kad jednostavno naletiš na baš "to".

undefined

10. I za kraj, kada se osjećate najljepšom?
Najljepše i najugodnije se osjećam kad sam s najdražima. Ponekad se to odnosi na obitelj i drage ljude, a ponekad mir i tišinu prirode, mora, šume, vrta.

Autor i foto: Extravagant