Žena sa stilom: Ivana Črnac

Žena sa stilom: Ivana Črnac

Ivana Črnac uspješna je mlada poslovna žena, supruga i majka, koju mnogi poznaju po djevojačkom prezimenu. Ivane Mamilović mnogi se sjećaju iz dana kada je osvajala modne piste, a danas je jednako izvrsna i u sasvim drugačijim poslovnim vodama. Jednostavna, elegantna, decentna i samozatajna, uvelike se razlikuje od stereotipa koji mnogi imaju o manekenkama. 

1. Nekad poznata manekenka, danas uspješna poslovna žena. Iza titula i poslovnih uspjeha, tko je Ivana?
Ivana je prvenstveno obiteljska žena,  majka i supruga. To je ono čemu uvijek dajem prioritet i što me najviše ispunjava – sreća moje obitelji.

2. Sigurna sam da pratite modne trendove. Koliko su vam moda i ljepota važne?
Iskreno, nije da pretjerano pratim modne trendove niti dopuštam da moda robuje mojim ormarom. Klasičan sam tip i više me privlači elegancija od ponekad malo ekstravagantnijih trendova. 
Godinama njegujem stil oblačenja koji podrazumijeva nježne tonove sa minimalnim detaljima, koje volim upotpuniti nakitom ili asesoarima, pa tek ponekom trendu dopuštam da zaviri u moj ormar. 
Što se ljepote tiče, smatram da ona proizlazi iz osobnosti i nikako nije odraz onog što nosimo na sebi već u sebi, pa definitvno tvrdim da prava ljepota dolazi „iznutra“. 

undefined
  
3. Koliko je svijet mode doista glamurozan? Koje su prednosti i mane toga posla?
Glamurozan je samo onda kada se upale svjetla reflektora. To je jedan izrazito težak posao gdje nemaš radno vrijeme, snimaš cijele dane ili trčiš po castinzima, a vrlo često je teško uhvatiti i pauzu za ručak. Naravno, pričam o inozemnom tržištu. Danas, nakon skoro 10 godina kako sam prestala s tim poslom, gledam samo pozitivne aspekte pa ću istaknuti putovanja i prijateljstva kao najveće prednosti.

4. Uz manekenke i svijet mode često se vežu svakakve predrasude. Ima li u njima ikakve istine, ili je samo riječ o ljubomori zlobnika?
Pa mogu reći da ima svega, kao u svakom drugom poslu. Ali nije pravilo. O profesionalnim manekenkama koje žive od tog posla javnost uglavnom vrlo malo zna, a na globalnu sliku utječu „wanna be modeli“ koji eksponiraju privatni život a ne zauzimaju medijski prostor rezultatom svog rada. A njih ne bi ni nazvala modelima.

undefined

5. Sa suprugom posljednjih godina vodite dentalni studio i ovih vas dana rijetko vidimo na modnim pistama, tek u posebnim prilikama poput revije Žena sa stilom. Nedostaju li vam modne piste? Kako danas izgleda vaš radni dan?
Ne nedostaju mi piste, smatram da svaki period života nosi svoje. Modeling mi je obiljezio 20-e, dok sam diplomom ekonomskog fakulteta započela novo poglavlje. Uz posao i obitelj, trudim se konstantno raditi na sebi i usavršavati se na interesnim poljima, stoga sam završila i dizajn interijera i posvetila se liječenju bioenergijom. To vam sve dovoljno govori o mom radnom danu! Unatoč svemu, oko 16 h dolazim doma, isključujem se od posla i posvećena sam samo obitelji. I povremeno prijateljima.

undefined

6. Stroga klasika ili ekstravagancija, što vam je draže?
Klasičan sam i konzervativan tip, i stilski i karakterno…

7. Koji vam je omiljeni komad odjeće ovoga ljeta?
Dugačke, lagane, lepršave haljine apsolutni su mi hit ovog ljeta!

undefined

8. U čemu se osjećate najugodnije? Može li vam se dogoditi da izađete iz kuće bez make upa i u trenirci?
Naravno… Posao mi nameće određeni dress code što podrazumijeva i lagani make-up, no sve više uživam u onim rijetkim trenucima kada si mogu dozvoliti potpuno prirodan, opušten izgled.. 

9. Koja je vaša najsmjelija odjevna kombinacija? Što nikada ne biste odjenuli?
Dosta sam modno eksperimentirala u 20-im, obožavala kapice, šešire i puno boja. Danas…teško da me možete vidjeti u takvom izdanju.

undefined

10. Gotovo sve žene imaju onu jednu slabu točku, ono nešto čemu teško odolijevaju. Cipele, torbice, parfemi, nakit... Koja je vaša? 
Cipele, torbice, sunčane naočale… Sva sreća da nemam previše vremena za shopping! :)

11. Imate li svoje male dnevne beauty rituale? Volite li se počastiti tretmanom u beauty salonima?
Jutarnjim umivanjem hladnom vodom i nanošenjem hidratantne kreme započinjem i završavam svoje dnevne beauty rituale. Nisam ažurna sto se tiče tretmana, pred ljeto se malo trgnem da popravim sto se popraviti da, a ostatak godine se uglavnom spremam za fitness da ne bi trebala na tretmane.  Ali taj dan jos nije došao…

undefined

12. I za kraj - kada ste sama sebi najljepši?
Nekada sam u trenirci i bez šminke sama sebi lijepa, a ponekad mi sav mogući make-up ni frizura ne mogu pomoći.. Sve mi ovisi o raspoloženju. 

undefined

Autor: Extravagant
Foto: Iva Znaor