Žena sa stilom: Hana Kalac

Žena sa stilom: Hana Kalac

Kako u struci, tako i putem društvenih mreža, sa bloga i instagram profila Hadoka.hr - ime Hane Kalac mnogima je i te kako dobro poznato, a nama je bilo zadovoljstvo ugostiti je u našoj rubrici Žena sa stilom. Ova uspješna blogerica, supruga i majka u svom ormaru skriva i neke vrlo zanimljive odjevne komade, a s nama je podijelila i ponešto o svojim hrabrijim modnim avanturama, kao i okolnostima u kojima je, nakon mnogo godina, iz stana počela izlaziti u trenirkama.

1. Za početak, molim da nam se predstavite.
Hvala na pozivu i puno pozdrava svim vašim čitateljima. Moje ime je Hana Kalac. Ukratko, magistrica sam prava, članica  Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata u Primorsko - goranskoj županiji, mama 9-mjesečne Mile i žena Kikija koji ne voli slikanje, ali koji  me unatoč tome najčešće  slika za blog i Instagram profil hadoka.hr.

undefined

2. Kako biste opisali svoj stil? Koliko vaše obaveze, interesi i hobiji utječu na vaš stil?
Upravo tako, ovisno o dnevnim obvezama mijenja se i moj stil odijevanja. Dok na primjer, prije nisam gotovo pa nikad izlazila van iz stana u trenerkama, to se promijenilo od kada san ostala trudna i postala mama. Također, za vrijeme posla ili nekih sastanaka stil odijevanja različit mi je od na primjer stila odijevanja koji imam vikendima ili na putovanjima. Rekla bih da je moj stil kombinacija klasičnog ženstvenog stila i  sezonskih trendova koji se predstavljaju na modnim revijama koje s uzbuđenjem pratim svake sezone. 

3. U čemu se osjećate najugodnije? Izdvojite tri omiljena komada odjeće iz vašeg ormara.
U haljinama se definitivno osjećam najugodnije i haljine su definitivno moj najdraži komadi odjeće (uz sve drugo naravno hehe)
Jako težak odabir je izdvojiti samo tri najdraža komada, pogotovo za neodlučnu osobu poput mene pa ću izbor suziti na pet najdražih haljina, haha!
Da sad baš moram birati najdraže to bi bila haljina od bakine sestre  koju obožavam i koju sam nosila i na ovom snimanju. Stara je 60-ak godina, a izgleda kao da je kupljena nedavno i po kvaliteti i po  uzorku i kroju. Zatim, baršunasta crna haljina koja je za mene definitivno savršena zimska haljina, roza haljina s naborima koja me podsjeća na baby shower za Milu i dvije haljine s 3d čipkom - bijeli i rozi set za mene i Milu koje nam je izradila Pčelica Maja za Milino krštenje i prvo vjenčanje na koje smo išli u troje.

undefined

4. Koja je najhrabrija modna avantura u koju ste se upustili?
Trebalo mi je malo da razmislim...jer imala sam mnogo takozvanih hrabrih modnih avantura. Kao definitivno najhrabriji potez izdvojila bi šivanje vjenčanice. Kada kreneš u avanturu zvanu šivanje nikad ne znaš kako će na kraju sve to skupa  ispasti i hoće li to izgledati onako kako si zamislio. Zahvaljujući salonu Marie ta avantura je bila uspješna. Također, šivanje setova haljina za mene i Milu koje sam u pitanju iznad spomenula također je jedan od najhrabrijih poteza s obzirom da je vlasnica Pčelice Maje te setove napravila po uputama koje smo dogovorile samo preko Instagrama, bez ijedne probe i na udaljenosti od 700 km. 

5. Postoji li nešto što nikada ne biste odjenuli?
Nikad ne reci nikad...Također, peto godišnje doba maškara je u tijeku pa u tom kontekstu zaista ne postoji nešto što nikad ne bih odjenula. 

undefined

6. Koji su vam najdraži beauty rituali?
Najdraži beauty ritual je definitivno vrijeme provedeno u wellnessu. U Rijeci obožavamo ići u hotel Bonavia gdje nakon  vremena  provedenog u wellnessu slijedi masaža. Od kada je Mila došla, tih rituala ima malo manje nego prije hehe, ali mislim da ćemo to nadoknaditi jer jedva čekamo probati novootvoreni wellnessu u hotelu Malin na otoku Krku gdje smo se ženili.  Da moram izabrati samo jedan beauty ritual do kraja života to bi definitivno bio wellnesss ritual. 

7. Kada je make up u pitanju, bez čega u torbici ne izlazite iz kuće?
Bez pudera, maskare i Melema. Ali kako bi Kiki rekao moja torbica je kao Sport Billy...unutra ima svega heheh

undefined

8. Gotovo sve žene imaju svoju slabu točku: torbice, cipele, haljine... Čemu ne možete odoljeti?
Ničemu ne mogu odoljeti hahahha To je najtočniji odgovor haha jer iako imam pune ormare svega, uvijek Kikiju kažem da nemam ništa za obući i uvijek sam u novoj modnoj potjeri. Ali da, kao što sam već rekla haljine su moja najslabija točka. 

9. Shoppingirate li radije spontano ili planski? "Uživo" ili putem interneta?
Svake sezone pokušavam planski odrediti capsule kolekciju za svoj ormar, ali se ta capsule priča uvijek spontano poveća tijekom sezone hahah 
Obožavam internet kupovinu i najčešće kupujem upravo na taj način jer je izbor puno veći i po pitanju konfekcijskih brojeva i  različitih brendova kojih u Rijeci nažalost još nema. 

undefined

10. I za kraj, kada se osjećate najljepšom?
Nekad se najljepšom osjećam ujutro, bez šminke s loknama od spavanja, a nekad pak kada sam potpuno sređena za posebne prigode i proslave. Ali, zapravo točan odgovor na ovo pitanje je da se  najljepšom osjećam kada sam s Milom i Kikijem jer tada sam najsretnija...a najljepša sam si kada sam najsretnija. undefined

Autor: Extravagant
Foto: Viviana Lokmer Šulina, La Vie studio