Žena sa stilom - Elizabeta Jurešić

Žena sa stilom - Elizabeta Jurešić

Život u malom otočnom mjestu istovremeno može biti čaroban, ali i izazovan. U prelijepom Vrbniku pronašli smo našu sljedeću sugovornicu i ovotjednu gošću u rubrici Žena sa stilom, Elizabetu Jurešić. 

1. Za sam početak, predstavite se našim čitateljima! Tko ste poslovno, tko privatno i koliko se te dvije žene razlikuju jedna od druge?

Ja sam Elizabeta Jurešić iz Vrbnika. Završila sam ugostiteljsku školu, položila tečaj knjigovodstva te pohađala tečaj dizajna interijera. Turizam je zadnjih godina postao vodeća grana Vrbnika, naravno uz nezaobilaznu žlahtinu, tako da se sve više mladih ljudi okreće tom poslu. Tako sam se i ja odlučila posvetiti turizmu, iznajmljivanju apartmana. Znaju mi reći da sam jednostavna, optimistična osoba koja se zna u svakom trenutku prilagoditi zatečenoj situaciji. Kao i svi poslovi pa tako i turizam od vas zahtjeva ozbiljnost i predanost poslu, a u slobodno vrijeme postajete slobodniji i opušteniji, naravno. Već sam deset godina aktivni član VKD Frankopan Vrbnik. To je udruga volentera grada Vrbnika koji se bave organizacijom kulturnih manifestacija: folklor, izložbe, predstave očuvanje običaja te sam voditelj starije folklorne skupine.      

undefined

2. Sigurna sam da pratite modne trendove. Koliko su vam moda i ljepota važne?

Što se tiče mode ona je sveprisutna u medijima i jednostavno mislim da smo svi dio nje, netko više a netko manje. Kao i svakoj ženi tako i meni moda je veoma bitna i nastojim uvijek izgledati pristojno, moderno i ljepo.                                                                                                        
3. Živite i radite u malom otočnom mjestu. Koliko je teško poslovno se probiti kada niste u velikom gradu? 

Da, živim u Vrbniku, mjestu poznatom po brojnim kulturnim i povijesnim spomenicima i po Zlatnoj Žlahtini. Male su sredine veliki izazov u poslovnom svijetu, morate se puno više dokazivati i nikada ne smijete odustati od zadanog cilja. I ja sam imala svoj cilj te sa prije desetak godina otvorila salon vjenčanica u Krku. Bila sam jako zadovoljna poslom kojim se bavim, ali tu je naš nedostatak, koliko je dobro da smo blizu gradu, toliko nije dobro jer naravno u gradu ima puno veći izbor svega, tako da je teško opstati. U to doba pojavila se i internet trgovina tako da sam morala zatvoriti.

undefined

4. Stroga klasika ili ekstravagancija, što vam je draže?

Nikako nisam klasičar, uvijek me privlači nešto posebno, drukčije, kako u modi tako i u uređenju interijera, extravagancija.

5. Na što ste najponosniji privatno, a na što poslovno? Kakvi su vam planovi za budućnost?

Najponosnija sam na svoju obitelj: Veronika 18 godina, Franko 10 godina, te svog supruga koji me uvijek podržava u svemu. Zajedno smo stvorili ono čime se bavimo i u budućnosti očekujem samo bolje.

undefined

6. U čemu se osjećate najugodnije? Može li vam se dogoditi da izađete iz kuće bez make upa i u trenirci?

Nikad iz kuće ne izlazim bez make upa, u mojim godinama žena ne može izaći bez malo pudera, rumenila, maskare. Trenirku nosim u kući i na trening.

7. Koja je vaša najsmjelija odjevna kombinacija? Što nikada ne biste odjenuli?

Ne mogu izdvojiti svoju najsmjeliju kombinaciju, svaka je posebna po nečem. Ne mogu reći da nešto ne bih nikada obukla, mora se voditi računa da odjevna kombinacija odgovara mojoj figuri.

undefined

8. Gotovo sve žene imaju onu jednu slabu točku, ono nešto čemu teško odolijevaju. Cipele, torbice, parfemi, nakit... Koja je vaša?

Ne mogu odoljeti torbicama i parfemima. Uz sve koje imam u ormaru za oko mi zapadne još jedna koju nemam, a parfemi, joj, imam ih jako puno.

9. Imate li svoje male dnevne beauty rituale? Volite li se počastiti tretmanom u beauty salonima?

Od svojih  beauty tretmana ne koristim ništa posebno, nezaobilazna dnevna krema i ulje smilja protiv bora koje sama radim. Vesele me posjeti beauty salonima i nastojim povremeno otići.

10. Koja je vaša omiljena dnevna, a koja večernja make up kombinacija? A najdraži parfem?

Dnevna kombinacija mora biti ležerna i udobna da se u njoj osjeća opušteno bez sputavanja, a za noć biram najčešće haljine ženstvenog kroja koje mi pašu. Najdraži parfem Kenzo, L'eau par.

undefined

11. Bez čega u torbici ne izlazite iz kuće?

U torbici uvijek nosim ruž i korektor tako da u svakoj prilici mogu popraviti make up.

12. Imate li omiljenog dizajnera ili brend?

Nemam omiljenog dizajnera ni brend, meni to ništa ne znači. Mislim da za dobar stil nije bitan ni dizajner ni brend, kupujem ono što mi se sviđa, ponekad se zna dogodit da je to neka dizajnerska krpica i naravno bude mi drago radi toga ali u principu ne kupujem dizajnersku robu. Svaka čast dizajnerima i njihovim stvarima, bez njih ne bi bilo mode ali ja rijetko kupim nešto takvo.

undefined

13. I za kraj - kada ste sama sebi najljepši?

Sebi sam najljepša naravno kad sam sretna i zadovoljna. U životu male stvari čine čovjeka sretnim pa tako i mene.

Autor: Extravagant
Foto: Iva Znaor