Žena sa stilom: Edita Stilin

Žena sa stilom: Edita Stilin

Javnost Editu Stilin poznaje uglavnom kao pročelnicu Odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, no mi smo se potrudili bolje je upoznati, osobito u modnom smislu. Za sebe kaže da je workoholičarka, a modni izričaj koji njeguje uvelike je određen upravo njenom karijerom. Što se dakle skriva u njenom ormaru? Edita Stilin naša je ovotjedna Žena sa stilom, a zaviriti u njen modni svijet bilo je osobito zadovoljstvo.

1. Za početak, molim predstavite se našim čitateljima. Tko je Edita poslovno, a tko privatno?

Edita Stilin je pročelnica Odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, magistrica odgojnih znanosti, psihoterapeut Realitetne terapije, vanjski suradnik škole nogometa NK Rijeke, ukratko - workoholičarka… 
Privatno, sretna partnerica, odana prijateljica, teta dvojici prekrasnih nećaka, ponekad stroga, ponekad naporni perfekcionist, ali uvijek dobronamjerna i svoja.

2. Koji su vam omiljeni odjevni predmeti bez kojih ne možete zamisliti svoj ormar?
Nikako bez bijelih košulja (u ormaru ih je sigurno tridesetak strogog „muškog“ kroja), crnih hlača svih krojeva i materijala, dobro krojenih sakoa, malih čizmica... traperica za slobodno vrijeme… Malih crnih haljina, koje su u ormaru,  iako ih ne nosim prečesto. Od detalja volim marame, dobar pojas, naočale i decentan nakit.

undefined

3. Pratite li trendove? Što vam je draže, klasika ili ekstravagancija?
Pratim trendove, ali ih ne slijedim. Moje odijevanje je jednostavno, urbano i moderno. Odijevam se u skladu sa svojim tjelesnim proporcijama koje se kroz godine, na sreću, nisu bitno promijenile, kombiniram jednostavne komade sa nekim elegantnim ili „statement“ detaljima. Volim sofisticiranu jednostavnost koja može biti i klasična i vrlo ekstravagantna (draže su mi majice otvorenih leđa nego duboki dekoltei). Odijevam se na način da ugađam sebi, poštujući pritom i svoje profesionalno i privatno okruženje. Imam u ormaru komade odjeće preko 20 godina koje i danas obožavam obući.
Minimalizam u bojama, jednostavnost u linijama, harmoničnost, reinterpretacija i kombiniranje stilova na moj način u skladu s osobnošću.

4. Što ćete nositi ove jeseni?
Isto što i prošlih (ha,ha,ha), uz jedne nove kožne hlače, sive traperice i novi parfem.

undefined

5. Shoppingirate li radije ciljano ili neplanski? Koja vam je "slaba točka", ima li nešto čemu vam je najteže odoljeti?
Zadnjih godina većinom kupujem odjeću, a posebno obuću online, jer mi je na taj način dostupan cijeli svijet i sve ono što volim. Pažljivo ju biram, što ne znači da se neću u Zari zaljubiti u neki komad koji mi baš i nije neophodan i kupiti ga. 
Volim i cipele i torbe i sakoe i košulje i običan t-shirt, hlače, odijela, kožne jakne  - slabu točku je gotovo nemoguće izdvojiti.

6. Koja vam je omiljena dnevna, a koja večernja odjevna kombinacija?
Ha, ha, razlika je eventualno u maloj visini potpetice (nikako ne previsokoj, jer neudobnosti više ne robujemo) i jačini ruža. Dnevnu kombinaciju upgradeam samo s detaljima… na crno poslovno odijelo i bijelu košulju dodat ću možda rukavice, ili efektan pojas, ili jedan komad ludog nakita… 

undefined

7. Imate li svoje male dnevne beauty rituale?
Probudit se dobre volje, veselit se dolazećem danu, nakon jutarnjih uobičajenih rituala staviti omiljeni parfem i krenuti na posao, kod prijatelja, na party, u šetnju ili u teretanu. 

8. Postoji li nešto što baš nikada ne biste odjenuli?
Postoji: izrazito dekoltiranu odjeću, tajice i hlače do ispod koljena, puno boja istovremeno i sve ono u čemu se ne osjećam ugodno i  udobno npr. visoke pete.

undefined

9. Kada je make up u pitanju, bez čega u torbici ne izlazite iz kuće?
Imam uvijek sa sobom malu kozmetičku torbicu u kojoj je ruž, rumenilo i krema za ruke.
 
10. Za kraj, otkrijte nam, kada se osjećate najljepšom?
Kad imam veselje u sebi i kad ljudi najprije primijete mene, a tek onda moju odjeću.

Autor: Extravagant
Foto: Viviana Lokmer Šulina, LaVie Studio