Žena sa stilom by LaVie Photography - Diana Milin

Žena sa stilom by LaVie Photography - Diana Milin

Velika nam je čast što smo ovaj tjedan u rubrici žena sa stilom ugostili predivnu ženu čiji nas stil odijevanja, poseban smisao za modu, te pozitivan stav prema ljudima već godinama oduševljavaju. Ona je uspješna riječka odvjetnica Diana Milin. 
Kroz ugodan razgovor s Dianom saznali smo kako je počela njezina priča o uspjehu, što je za nju moda, te što je potrebno za dobar izgled. 

1. Uspješna ste odvjetnica. Što je potrebno za uspjeh?
Za uspjeh je potrebno, ponajprije postaviti sebi ciljeve koje želiš postići. Nakon toga samo upornost i odgovornost....ne odustajati kada naiđeš na prepreku, ona nas ne smije obeshrabriti, već naprotiv, potaknuti na još ustrajniju borbu. Potrebno je dati sve od sebe da je prevladaš i ustrajati u tome što radiš.


undefined


2. Kako je počela vaša priča, te jeste li oduvijek znali da ćete se baviti ovim poslom?
Da, oduvijek sam željela baviti se ovim poslom iz jednog jedinog razloga, a to je što volim raditi s ljudima i pomagati im. Nema ništa ljepše nego raditi posao kojeg voliš. Sve ostalo je mučenje i preživljavanje, a ako ti još posao omogućava dostojnu egzistenciju, onda je to savršen spoj. Volim kada sam stalno među ljudima, bez obzira da li su to stranke ili moje kolege. To me uvijek na neki način inspirira i ispuni.

3. Gledajući unatrag, kakvi su bili počeci. Biste li neke svoje odluke mijenjali?
Gledajući unatrag, promijenila bi jedino činjenicu da sam se tek 1999. godine upisala u odvjetničku komoru. Trebala sam to učiniti davno prije...iako su počeci bili doslovno, kako kažu, od nule...ipak sam to trebala učiniti ranije. Da sam sebe malo bolje poznavala, znala bih da je ovaj posao stvoren za mene. Toliko različitih ljudi, toliko različitih životnih situacija koje na neki način ovise o tebi, a koje te tijekom godina na neki način i izgrade.


undefined


4. Koliko se razlikuje vaš privatni i poslovni stil odijevanja?
Nema neke prevelike razlike u mom stilu u poslovnom i privatnom životu. Uvijek je to isti stil....klasika,  s dozom ekstravagancije, elegancija s nekim detaljem koji te na neki način ipak ističe. Rijetko nosim hlače, sportsku odjeću gotovo nikada, osim na putovanju ili izletu.

5. Nosite li domaći dizajn. Koji su vam dizajneri najdraži?
Od domaćih dizajnera  najdraže su mi Peperoncina design i Anja Stehlik. One baš izrađuju odjeću po mom ukusu....elegantno s dozom ekstravagancije, baš onako kako volim.


undefined


6. Po vama koji su to kultni komadi koje bi svaka žena trebala imati u ormaru?
Kultni komadi koje bi svaka žena trebala imati u ormaru svakako je vječna i za sve kombinacije i prilike mala crna haljinica bez rukava tako da ju možete kombinirati tijekom cijele godine, elegantne štikle svakako, kvalitetna torba i elegantni kožni kaput. Sve ostalo je manje bitno.


undefined


7. Što se nalazi na vašoj ljetnoj shopping listi, te koje su vam omiljene shopping destinacije?
Na svim mojim shopping listama u bilo koje doba godine nalaze se cipele i čizme. Vjerujem da je tako kod većine žena. I nemam neku posebnu shopping destinaciju. Nikada ne kupujem ciljano, već uglavnom kada se dogodi da se baš u nešto zaljubim, onako, od prve.

8. Koji su to beauty tretmani bez kojih ne možete, a koji nikada ne biste probali?
Jedini beauty tretman kojem sam vjerna već godinama jeste RF (radiofrekvencija), a sve ostale sam isprobala iz čiste znatiželje. I za sada sam i dalje čvrstog uvjerenja da se ne bih usudila probati bilo kakav tretman s botoxom ili nekom drugom invazivnom metodom. Bolje je sebe prihvatiti takvim kakav jesi i prihvatiti činjenicu da godine neminovno nose promjene i na licu i na tijelu. Kada to prihvatiš kao nešto prirodno i životno, osjećaš se bolje u svojoj koži.


undefined


9. Vaš zaštitni znak su šeširi. Koliko traje ta ljubav i kada je počela?
Moja ljubav prema šeširima počela je na prvoj godini studija, a prvi je bio preslatki zimski, crveni šeširić od kojeg se nisam odvajala.  Premda su me mnogi čudno gledali, nisam odustajala. Ne nosim ih zbog drugih, nosim ih jednostavno zbog toga što se ja s njima dobro osjećam. To sam baš ja. Haljina, šešir i štikle.....to je ono u čemu se najbolje osjećam. Bilo je i polemike na sudu da li smijem nositi šešir u sudnici. Međutim, na kraju su ipak zaključili da smijem, jer prema bontonu žena ne skida niti rukavice, niti šešir kada ulazi u neku prostoriju. Samo jedna sutkinja Županijskog suda mi to ne dozvoljava i taj njen stav o tome poštujem.

10.  Koliko ih imate u ormaru i gdje ih nabavljate?
Imam ih u svim bojama, ljetnih i zimskih, ne znam im ni broj, a nabavljam ih uglavnom na putovanjima gdje ih uvijek prvo primijetim i ne mogu im odoljeti.


undefined
undefined


11. Ljeto je na vrhuncu. Bliži li se godišnji? Kako i gdje ćete ga provesti?
Moj godišnji je uvijek vezan za moj otok Murter i za moja prelijepa jezera. Nikada ih ne bi propustila. Tamo napunim baterije i nahranim dušu. Napjevam se, jer se u maminoj kući uvijek pjeva, dok se sprema ručak, uz jutarnju kavu, kada naiđe netko, nakon večere......pjesma je obilježila moje odrastanje i ona mi je u svakoj životnoj situaciji najbolji lijek i najbolji prijatelj.

12. Kako provodite slobodno vrijeme?
Slobodno vrijeme najradije provodim čitajući knjige popularne psihologije, to me zanima s obzirom da radim s ljudima i želim shvatiti njihove postupke i reakcije, zatim kava s dobrom prijateljicom, šetnja uz more, te ručak s djecom negdje na nekoj lijepoj terasi. Premalo je slobodnog vremena za sve što bih željela.


undefined


13. Što za vas znači biti uspješan?
Biti uspješan za mene znači oslanjati se na svoje noge, omogućiti sebi i svojoj djeci pristojan i ugodan život, gledati ih sretne i nasmijane, odgojiti ih tako da postanu dobri i odgovorni ljudi, da poštuju i vole život. Moja djeca su moj najveći uspjeh, kao žene i majke. U poslovnom smislu biti uspješan za mene znači  živjeti od svoga rada, stvoriti nešto što možeš ostaviti svojoj djeci, pritom ne mislim samo na materijalna dobra, već i na ugled i poštovanje, s obzirom da su obje moje kćeri krenule mojim stopama. Uspjeh je kada mirno spavaš, čiste savjesti, kada si zahvalan na svemu što si postigao i što imaš. Kada se dobro osjećaš u svojoj koži i kada se raduješ svakom novom danu.


undefined


Fotografije: Viviana Lokmer Šulina LaVie Photography
Autor: Extravagant