Žena sa stilom by Lavie Photography - Ana Stojić Marijan

Žena sa stilom by Lavie Photography - Ana Stojić Marijan

Današnja gošća u rubrici žena sa stilom je lijepa Ana Stojić Marijan, stručna suradnica za marketing u PIK-u Rijeka koja nas je posebno oduševila svojim jednostavnim, a opet drugačijim stilom odijevanja. Ana najčešće bira casual i elegantne odjevne komade, te voli vesele odjevne kombinacije u kojima se osjeća ugodno. Koliko se njezin stil razlikuje privatno od poslovnog, te koje su joj omiljene shopping destinacije, saznajte u nastavku. 


undefined


1. Stručna ste suradnica za marketing u PIK-u Rijeka. Koliko je vaš posao zahtjevan, te što najviše volite?
Marketinški posao iznimno je kreativan i dinamičan, posebno u prehrambenoj industriji gdje se osim na kreativni dio mora paziti i na visoki stupanj kvalitete samih proizvoda. U današnje vrijeme, kada izgled igra važnu ulogu u kupovini, marketing dobrim odabirom slogana, ambalaže i same komunikacije može biti presudan u odluci za kupovinu. Oduvijek sam voljela crtanje i osmišljavanje reklama, tako da mi ovaj posao nudi raznovrsne prilike gdje to mogu ostvariti. Najljepši dio mog posla je osmišljavanje reklamnih kampanja, kao zadnje koje smo radili  za naše brendove Tonka i Paštaria, a koje ste nedavno mogli vidjeti na nacionalnoj TV i na koje je moj ured marketinga posebno ponosan.


undefined


2. Kako je zapravo počela vaša poslovna priča? Jesu li počeci bili teški?
Uvijek sam vidjela sebe u marketingu pa sam tako nakon završetka hotelijerskog fakulteta u Opatiji, našla posao na jednom riječkom radiju gdje sam naučila prve osnove oglašavanja i marketinga. Dolaskom u riječki PIK  posao se proširio i postao puno zahtjevniji, opsežniji i naravno odgovorniji. Moj poslovni put se od tada razvijao uz puno truda i edukacije, a sve u skladu sa novim izazovima i trendovima tržišta.


undefined


3. Kako provodite slobodno vrijeme?
Svaki radni tjedan nosi puno obaveza i zadataka, tako da je svaki vikend mali godišnji odmor. Vikendi se planiraju i željno iščekuju...priroda i izleti van grada su obavezni.
Ove ljetne vikende provodim uglavnom s obitelji i prijateljima na nekoj mirnoj plaži na otoku ili pak u  Gorskom kotaru, gdje uživamo u bicikliranju.


undefined


4. Kako biste opisali svoj stil odijevanja?
Moda mi je bitna, jer na taj način izražavam kako se osjećam i što volim. Ne pratim trendove već kombiniram ono u čemu se najbolje osjećam. Moj stil je casual elegancija s naglaskom na boje. Volim vesele i lepršave kombinacije koje nisu monotone. Ljeto je moje doba gdje napokon mogu nositi sve veselo i šareno. 


5. Koliko se razlikuje vaš privatni i poslovni stil? Koliko vam je moda bitna u životu?
Naravno da se razlikuje, jer koliko god to ne bih htjela, na poslu moram imati dozu poslovnog koji se razlikuje od svakodnevnih kombinacija za šetnje. Zato za podizanje poslovnog dress codea na poslu uvijek nastojim nositi vesele boje.


undefined
undefined


6. Koja vam je najdraža dnevna i večernja kombinacija? Omiljeni modni dodaci?
Moja kombinacija ovisi o poslu ili slobodnom vremenu, ako trebam birati uvijek sam za dobre traperice u kombinaciji sa zanimljivim topićem i odgovarajućim nakitom. Za večernji izlazak biram elegantniji stil koji uvijek uključuje crveni ruž i visoke potpetice. 


undefined


7. Kakvi ste što tiče shoppinga? Kupujete li planski ili? Omiljene shopping destinacije?
Spadam u onu skupinu žena kojima shoppinga nikad dosta. Samo s obzirom na obaveze nemam za njega vremena. Zato u zadnje vrijeme uživam u online shoppingu iz mog dnevnog boravka. Kupujem ono što mi treba, osim kada slučajno naletim na super komad, koji mi inače nije nužan, ali tko može odoljeti novim cipelama ili torbi?
Smatram da se i u Rijeci može pronaći dobra odjevna kombinacija, ali iziskuje malo više truda i vremena.


undefined


8. Koji se komadi uvijek nalaze u vašem ormaru? 
U mom ormaru uvijek ima par viška traperica, hlača svih boja i naravno topića u svim dezenima.

9. A, beauty preparati? Bez kojih ne možete? 
Volim njegovane ruke, nokte i kosu, a od beauty preparata u mojoj kozmetičkoj torbici se uvijek može pronaći Shiseido puder, Naked sjenilo, dobra maskara, hidratantna dnevna krema i ruž.


undefined


10.  I za kraj, tko vas poslovno i privatno najviše inspirira?
Volim jednostavne osobe i cijenim svaki novi dan. Nemam osobu koja me inspirira, već svoju inspiraciju svakodnevno nađem u malim stvarima koje me čine sretnom.


undefined
undefined
undefinedFotografije: Viviana Lokmer Šulina LaVie Photography
Snimano u: Caffe baru Striga
Autor: Extravagant