Žena sa stilom: Antonija Bukša

Žena sa stilom: Antonija Bukša

Početak novog tjedna obilježavamo razgovorom s još jednom damom koja nas inspirira, baš kao i, vjerujemo, brojne učenike škole na čijem čelu se nalazi. Njeno je ime Antonija Bukša, a s Antonijom smo razgovarali o vrlo odgovornoj poziciji ravnateljice Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci, ali i o onome što je raduje u slobodno vrijeme.


1. Ravnateljica ste Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci. No, tko je Antonija kada završi radno vrijeme?

 

U slobodno vrijeme posvećena sam obitelji i prijateljima. Uživam se baviti sportom i čitati.

 

2. Vaš je posao iznimno odgovoran, jer neposredno imate priliku utjecati i oblikovati mlade ljude. Na što ste najponosniji u svojoj karijeri?

 

Na atmosferu koja vlada u našoj školi i na sve bolje uvjete rada koje stvaramo a sve u svrhu kvalitetnog odgoja i obrazovanja.


undefined

 

3. Ljudi od struke često kritiziraju današnje školstvo. Da možete, što biste promijenili?

 

Danas je popularno kritizirati i isticati negativnosti. Hrvatsko školstvo nije savršeno, ali nije ni nekvalitetno kakvim se često prikazuje. Škola je živ organizam, koji se neprestano mijenja i prilagođava. Najveći izazov za sve nas je na kvalitetan način prenijeti znanja i vještine našim učenicima  koje će im pomoći da izrastu u samosvjesne i snažne mlade osobe koje će se znati postaviti prema životnim izazovima. Vrlo je važno, stoga, naglasak staviti na stručno usavršavanje profesora i opremljenost škola.

 

4. Odijelo ne čini čovjeka, ali ostavlja dojam. Koliko se pažljivo odijevate za posao?

 

Predstavljam školu kao instituciju pa ta činjenica utječe na moj odabir odjeće. Ipak, nastojim da taj izbor nije strog i hladan, pa u mom ormaru prevladavaju boje.

 

5. Koliko pažljivo pratite trendove? Koliku ulogu moda ima u vašem životu?

 

Veseli me moda, zabavljaju me mogućnosti koje pruža. No ne pratim slijepo trendove, niti robujem nekom konkretnom stilu.

 

6. Kakvo je vaše mišljenje o domaćoj modnoj sceni?

 

Naša modna scena je vrlo živa. Imamo mnogo talentiranih dizajnera koji su ne zaostaju za stranim razvikanim kolegama. Mislim da je budućnost hrvatske modne scene svijetla i puna pozitivnih iznenađenja.

 

7. Imate li svoje male beauty rituale? Što je uvijek u vašoj kozmetičkoj torbici?

 

Imam, naravno! Veliku pažnju posvećujem čišćenju lica i hidratizaciji, a već u proljeće počnem koristiti kremu sa visokim zaštitnim faktorom. U mojoj se torbici uvijek nalaze maskara i balzam (pored tisuću drugih stvari).

 


undefined

 

8. Kada biste morali izdvojiti nekoliko domaćih i stranih dizajnera koji bi vas odjenuli od glave do pete, koji bi to bili?

 

Pred nekoliko dana bila sam na Trsatskoj gradini  na modnoj manifestaciji City 45 20, gdje su između ostalih predstavljeni i modeli koje su osmislili naši učenici, smjera krojač, zajedno sa svojim profesorima.

Jako su mi se svidjele kolekcije koje su prikazali naši dizajneri. Tako da bih zasigurno odabrala svaku haljinu koju sam tamo imala prilike vidjeti. Sviđaju mi se i Elfsi, Matija Vujica, Juraj Zigman, Ivica Skoko, Boudoir…. Što se stranih dizajnera tiče Giorgio Armani i Dolce & Gabbana.


9.  U čemu se najugodnije osjećate? Što nikada ne biste odjenuli?


Najugodnije se osjećam u košulji, trapericama i tenisicama. Ponekad vidim najave u medijima za slijedeću modnu sezonu, pa pomislim: „Nitko to neće nositi!“ Međutim, onda se uvjerim da naše sugrađanke nose trendove sa stilom i svježinom. Dakle, naučila sam da nikad ne kažem nikad.

 

10. Za kraj, kada se sami sebi najljepši?

Kad se uspijem dobro naspavati. Tada sam puna energije i elana, pa se to vidi i na licu.


undefined 


Autor: Extravagant

Foto: Iva Znaor