Žena sa stilom: Aneta Lukačić

Žena sa stilom: Aneta Lukačić

Aneta Lukačić naša je ovotjedna Žena sa stilom. Osvojila nas je stavom prema modi i životu, pa smo je "priveli" na modni razgovor.

undefined

1. Tko je Aneta?
O sebi mogu reći da sam pozitivna, vedra i zabavna osoba. Volim kuhati, prezentirati hranu, uživati u njoj te organizirati večere. Isto tako volim se baviti unutarnjim uređenjem, dizajnom interijera te prostornim uređenjem. Volim se vratiti u dom pun topline, detalja, jednostavnih linija i modernog stila. To me opušta i ispunjava. Znanje i iskustvo na tom području sam stekla još dok sam studirala. Zavoljela sam taj posao i bavila se time određeno vrijeme ali život me odveo u neke druge vode pa se sada u zadnjih godina pronalazim u ulozi poslovođe kvalitetnih dizajnerskih marki. U poslu uvjek želim postići izvrsnost, te se maksimalno posvetiti vođenju posla i biti uspješna u tome. Prije svega sam ponosna na svoju obitelj, svaki slobodni trenutak ispunjavam u druženju sa sinom, kćeri i dragim partnerom. Veliki sam ljubitelj mode ali osim uzitka to mi je i posao, tako da mogu reći da je za sad odjeća moj „život“.

undefined

2. Kakav je vaš stil?
Moj stil je elegantan, spajam nespojivo. Mogu ga podijeliti na dva dijela. Prvo kao urbana moderna mama, drugo poslovna zena koja prati slijepo modu i svakoj kombinaciji daje neku svoju osobnost.

3. Moda je vaše poslovno okruženje, koliko je rad sa poznatim brendovima utjecao na vaš stil? 
Jako puno. Veliko znanje o brendu i pozicija u kojoj sam se nalazila uveliko pridonosi stvaranju određenog outfita, kad zastupaš poznate brendove i kad te ljudi vide uvijek je važan onaj prvi dojam, susret i stav tako da u tom pogledu uvijek gledam da budem u trendu.

undefined

4. Pratite li trendove?
Naravno, trendovi više dolaze meni, svaka sezona ima svoju liniju, svaka marka ima svoj stil tako da su mi trendovi nekako nametnuti. Ali trendovi su tu da nam prije svega pokažu ideje a mi smo ti koji odlučujemo što želimo nositi, i u čemu se najbolje osjećamo.

undefined

5. Što će biti u trendu ovog proljeća?
Svaka žena u svom ormaru ovog proljeća će imati karirani duži sako i kockastu petu na cipeli. Ali uz to će se kombinirati hlače sirokih nogavica različitih tekstura, visoki struk, slobodni završetak traperica „nedovršeni“, šarene haljine na preklop te pojas oko struka.

undefined

6. Kakav je, po vama, modni stil Riječanki?
Grad Rijeka što se tiče mode je uvijek odskakao od drugih gradova. Sjećam se prije par godina radio se odabir robe za određene dućane, ujedno i gradove. Rijeka je uvijek bila na glasu da slijepo ne prati trendove već stvara svoje trendove. Riječanke su odvažne žene čvrstog stava i karaktera te ujedno s tim možemo na korzu vidjeti upečatljiva izdanja i različite modne odjevne kombinacije.

undefined

7. Koliko pažnje posvećujete svojem izgledu?
Za spremiti se sam jako brza. Maksimalno 15 do 30 minuta mi treba da se našminkam odjenem i spremim. Obavezno volim imati urednu i čistu kosu tako da jednom tjedno najmanje idem za mene u novootkriven frizerski salon Nova na Grbcima. Uz ugodan ambijent, jako kvalitetno osoblje izađem uvijek sa uspješno realiziranim ciljem. Moram reći i da u kozmetičkom salonu Divus kad uhvatim vremena odem na tretmane čišćenja lica.

undefined

8. Koja je najekstravagantnija kombinacija koju ste ikad odjenuli?
Najekstravagantnije odjevne kombinacije sam nosila na brojnim Riječkim revijama dok sam studirala. A u svom ormaru imam traperice koje su pune zakrpa na centimetar udaljene jedna od druge i taj odjevni predmet će uvijek ostavljati znatiželjni dojam kod prolaznika. 

undefined

9. Vaš savjet našim čitateljicama… kako izgledati dobro?
Drage moje budite svoje, imajte svoj stav, samopouzdanje, odvažnost, volite se i imajte osmjeh na licu. Nije bitno pratiti trendove, bitno je znati nositi trendove, i imati svoju priču.

undefined

Foto: Iva Znaor