Instagram influencer: Slakipalaki

Instagram influencer: Slakipalaki

Instagram influencerica veoma poznata na području Hrvatske, posebice naše riječke okolice, a od nedavno i u Zagrebu, Slađana Ostić, mnogima poznatija pod insta imenom Slakipalaki, podijelila je s nama nekoliko zanimljivih modnih i lifestyle informacija. Iako dane provodi zarađujući dodatno preko slikica s vodećeg društvenog medija, Slađan je završila Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, a također radi i kao voditelj marketinga i produkta. Sa samo 27 godina ima već preko 17,5 tisuća followera.  Što nam je sve otkrila o sebi i svom poslu, pročitajte u nastavku. 

undefined

undefined

1. Na Instagramu te možemo pratiti pod nazovi Slakipalaki, možeš li nam malo pobliže objasniti kako je došlo do tog imena?
 Do samog nadimka sam došla jedno ljeto s dečkom kad smo si iz dosade smišljali nadimke, a kasnije sam ga iskoristila za Instagram jer mi ništa pametnije nije palo na pamet u trenutku kad sam se prijavljivala. 
- Originalno, moramo priznati!

2. Biti modna influencerica veoma je zavidan posao u današnje doba, možeš li nam reci kako si uspjela ? Kako je sve to krenulo?
Pa sve je krenulo zapravo s rastom samog Instagrama. Počela sam fotkati svoje outfite i neke modne detalje ( danas mi je neugodno kad vidim te fotke haha) i vidjela sam da me sve vise cura primjećuje i prati. 
Ozbiljnije je počelo kad sam osvojila ShoeBox stipendiju, a onda sam kontaktirala hrvatski brend satova Urban Watch i ponudila im suradnju. Oni su pristali i samim time dali mi samopouzdanja da kontaktiram druge brendove i tako je to krenulo samo od sebe. The rest is history :) 

undefined

3. Svaka influencerica ima svoju nišu pa nam reci malo o svojoj? Što te inspirira ?
Kad bi se morala deklarirati, rekla bi da sam modna influencerica iako se na mom profilu često nađu i ti  “lifestyle” trenuci jer shaream fotke hrane, pića i putovanja.
Vjerujem da me nesvjesno inspirira sam Instagram i ljudi koje pratim. Ponekad znam potražiti inspiraciju na Pinterestu no onda zalutam i na kraju zaboravim zašto sam uopće tamo. Volim kad imam neki novi komad robe ili nakita jer mi tada ideja za fotku dođe sama od sebe.

4. Imaš li neku svoju omiljenu modnu blogericu odnosno uzor kojeg pratiš ?
Što se tiče modnog stila, još uvijek nisam našla blogericu koja mi je 100% uzor po izboru svih modnih komada. Najbliže tome je Ashley Brooke, a jako volim i Negin Mirsalehi. 

undefined

undefined

5. Baziraš li svoj rad u Zagrebu ili Rijeci te gdje misliš da ima boljih lokacija za tako savršene insta fotke ?
Pa otkad sam se preselila u Zagreb, puno vise primjećujem te slatke kutke i kadrove na našem riječkom području. Sad bi vam rekla da tamo ima boljih lokacija, ali ono čime Zagreb naravno prednjači su fotogenični kafići, restorani i eventi koje bi mogla danima obilaziti.

undefined

6. Možeš li nam otkriti par riječkih/opatijskih skrivenih mjesta gdje ćemo uspjeti i mi napraviti par super fotkica?
Naravno :) U Rijeci na Dolcu ima ona jedna predivna zgrada koja ima prekrasan ulaz. Tamo sam se samo jednom slikala i moram ici opet! U Opatiji je jako fotogeničan paviljon Juraj Šporer i sve oko njega! Jako mi je lijepo i ispred restorana Sveti Jakov te zapravo sve oko kavane Continental. 

7. Ono sto većinu mladih dama zanima je zasigurno gdje pronalaziš tako stajliš modne komade te koji high street brend ti je omiljeni? 
Najbolje komade nađem tamo gdje ih najmanje očekujem i upravo ti mi na kraju uvijek budu najdraži.  Međutim to su one rijetke situacije kad naletiš na nešto i to je upravo ono sto si želio. Najčešće još bude i na sniženju. Neki od takvih dućana su New Yorker, Reserved, Pimkie..
A inače najčešće kupujem u Pull and Bearu, Mangu i Zari. 

undefined

undefined

8. Second hand shopovi? Da ili ne? Zašto?
Pa ja si nikad nisam ništa kupila u second hand shopu, ali to ne znaci da nikad ni neću. Nemam ništa protiv. 

9. Ambasadorica si za Samsung Hrvatska i ShoeBoxhr. Možeš li nam pobliže objasniti posao koji radiš te koliko li je zapravo zahtjevno biti ambasadorica dva tako važna brenda ?
Za Samsung sam ambasadorica već pola godine i imam na korištenje njihov novi uređaj Galaxy A8. Moj posao je zapravo pokazati ljudima kakve super fotke taj mobitel može napraviti, a mogu vam reći da nema boljeg mobitela za selfije!
Moja ShoeBox priča počela je kad sam postala njihova prva stipendistica i evo još uvijek sretno traje!  Ovo mi je, naravno, najdraža suradnja jer je usko vezana s modom i imam priliku svaki mjesec eksperimentirati s novim modnim trendovima koji redovno stižu u njihove dućane! 
Rekla bi da je zahtjevno jer mi je uvijek cilj odraditi posao najbolje sto mogu no kad si ambasador takvih brendova, to je sve gušt!  

undefined

10. Sto tvoji followeri kažu o tvojim slikicama i imaš li vjerne pratitelje koji lajkaju doslovno sve?
Pa bas sam nedavno pitala moje pratitelje vole li vise moje outfit fotke, fotke modnih detalja ili fotke hrane i najviše odgovora je bilo “sve”.  Mislim da ipak fotke outfita prolaze najbolje, ali to me ni ne čudi. Imam pratitelje koji lajkaju doslovno sve, ali valjda je to zato sto im se sviđa moj rad :) 

undefined

11. I za kraj, misliš li da je u današnjem svijetu moguće živjeti samo od ovoga posla ili je ipak potrebno još nešto uz to? Zašto?
Pa u Hrvatskoj je to malo teze, ali ne i nemoguće. Postoje Hrvatice koje žive od toga i to mi je super. Pitanje je samo do kad će sve to trajati te treba imati neku podlogu kao “safety net” za slučaj kad ovaj ‘influencers bubble’ pukne. 
Meni nikad nije bio cilj živjeti od ovoga no ne smeta mi sto mi “podeblja” mjesečni budžet. 

undefined

undefined

undefined

Hvala Slađani, na ovakvim iskrenim odgovorima te se nadamo kako ćemo i ubuduće gledati kreativne slikice i modne outfite koji će nas inspirirati i motivirati. 

Urednik: Extravagant