A`DESIGN AWARD - Diana Sokolić osvojila brončanu nagradu

A`DESIGN AWARD - Diana Sokolić osvojila brončanu nagradu

 

 

Na ovogodišnjem međunarodnom natječaju za dizajn, A`DESIGN AWARD u Comu, Italija, akademska slikarica Diana Sokolić osvojila je brončanu nagradu za štapove za hodanje  Marlene and Maurice, od Pleksiglasa (u kategoriji u kojoj zlatna i srebrna nagrada nisu ni dodijeljene).  


maurice1-5aaa.jpg


„Kroz povijest su štapovi za hodanje bili ne samo pomagalo nego i ukras, modni dodatak. Bili su, baš kao i nakit, pažljivo  izrađeni od egzotičnog drveta, bjelokosti, ukrašeni plemenitim metalima i dragim kamenjem. U drugoj polovici 20. stoljeća štapovi postaju puko ortopedsko pomagalo, nešto kao alat – isključivo funkcija bez estetike. Odlučila sam im vratiti estetsku dimenziju i dodati novu funkciju; štapovi su izrađeni od graviranog pleksiglasa, a u gumenoj bazi štapa nalazi se LED-svjetlo. Kada se, pri hodu, štap pritisne o tlo, on zasvijetli. Time štap, osim što je oslonac, daje i dodatnu dozu sigurnosti jer čovjek koji ga koristi postaje vidljiviji u mraku ili polumraku. Dizajn je posvećen Marlene Dietrich i Mauriceu Chevalieru, zadnjim ljudima koji su štap koristili sa stilom i elegancijom“, rekla nam je Diana Sokolić.


maurice1-5a.jpg

dsc_0003ad6.jpg


Diana Sokolić je, na istom natjecanju,prošle godine nagrađena brončanom nagradom za narukvice od pleksiglasa sa čipkom, a prije tri godine srebrnom nagradom  za manžete FRED te nagradama za  torbe od pleksiglasa i sada već poznate JOY ogrlice.

Svečana dodjela nagrada bit će održana 8.6. u vili Gallia u Comu.

 

mm3a.jpg