Sinestezija - izložba fotografije umjetnice Diane Sokolić

Sinestezija - izložba fotografije umjetnice Diane Sokolić

Sutra, 5.rujna,2017. godine u galeriji Principij, Pod voltun 4, s početkom u 20h održati će se svečano otvorenje izložbe fotografija umjetnice Diane Sokolić pod nazivom Sinestezija.


undefined


Riječ je o nizu fotografija koje nastaju iz slojevitosti osobnoga svijeta, iz autonomne realnosti same autorice. Proces njihova nastajanja važan je i nedvosmislen i kroz njih autorica baštini iskustva ruskih, europskih i hrvatskih umjetničkih praksi dvadesetog stoljeća, npr. konstruktivizam, kinetička i luminokinetička umjetnosti. 


undefined
undefinedDiana Sokolić je školovana slikarica. Završila je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i njena umjetnička praksa odvija se na nekoliko stvaralačkih platformi. Slikarstvo, keramika, dizajn i fotografija područja su u koje umjetnica pretače svoje ideje i u svakom je ovom području dobitnica važnih nacionalnih ili prestižnih međunarodnih nagrada. Dakle, struka je prepoznala i valorizirala originalnost njena rada. Nimalo čudno za ovu kreativnu energiju koja se konstantno poput koncentričnih krugova širi jer je Diana rođena i odrastala u obitelji sjajnih umjetnika,  kostimografkinje Ružice Nenadović-Sokolić i scenografa Doriana Sokolića. Njen dnevni i životni ambijent je kroz odrastanje i danas  likovna umjetnost. Ta unutrašnja, genetska potreba i okruženje, vanjski ambijent neminovno stvara kreativce i umjetnike koji su na crti originalne umjetničke evolucije, a Diana Sokolić svojim radom upravo to svjedoči.