Književna večer koja spaja generacije

Književna večer koja spaja generacije

Dom za starije i nemoćne osobe Vitanova na Marinićima u srijedu, 21. ožujka 2018. godine, s početkom u 17 sati ugostit će književnika Zorana Antičevića koji je 2016. godine predstavljao Hrvatsku na najvećem svjetskom sajmu knjiga u Frankfurtu. Zoran Antičević piše romane, pjesme, kratke priče, kolumne, scenarist je dvaju kratkometražnih filmova. Autor je zbirka pjesama „Ljubav iz davnine”(2008.) i „Dolina stvaranja” (2010.) te romana „Evanđelje tame” (2014.).  Autor je posebno motiviran ovim pozivom budući da je njegov život započeo u domu za nezbrinutu djecu.

Književna večer uz Zorana Antičevića projekt je u organizaciji udruge ProViSe iz Rijeke. „Cilj projekta je kroz književnost spojiti generacije i dati do znanja svima, kako unatoč godinama i dalje ne prestajemo rasti. Godine nikada ne moraju biti prepreka za razvijanje, a književnost je samo jedan od načina koji u nama taj rast može potaknuti“ – naglasila je dopredsjednica udruge, magistrica socijalne gerontologije Suzana Mavrinac.

Književna večer koja spaja generacije otvorena je za sve uzraste, a sigurni smo kako je ovo samo jedan u nizu projekata koji će zaživjeti na području Primorsko - goranske županije.

Fotografija: Udruga ProViSe

Autor: Extravagant