„Iza vidljivog“ izložba Ljiljane Barković i Tihane Karlović

„Iza vidljivog“ izložba Ljiljane Barković i Tihane Karlović

U ponedjeljak 3.srpnja,2017. s početkom u 20h u galeriji Talijanske zajednice Moščeničke Drage "Cisterna" održati će se otvorenje zajedničke izložbe slikarice Ljiljane Barković i grafičarke Tihane Karlović, a  koja obuhvaća radove u mediju grafičkog slijepog tiska u kombinaciji s akvatintom i bakrorezom, te objekte iz stakla.


undefined


Otkrivalački karakter izloženih radova ukazuje na zajednički senzibilitet autorica, koji ljepotu traži u pronalaženju skrivenih detalja što se objelodanjuju tijekom procesa istraživanja medija, odnosno u otkrivanju značaja oslobođenih fragmenata slučajnosti, nastalih intuitivnim stvaralačkim potragama tijekom bavljenja medijem. Upravo kroz posvećenost istraživanja mogućnosti medija grafike ili stakla, na sadržajnoj razini nazire se zajednički afinitet autorica što se očituje u dopuštanju slobodnog afirmiranja konačnih i slikovitih neobičnosti djela. Nadalje, i u otkrivanju novih sadržaja koji procesualno nastaju tijekom istraživanja grafičkog medija Tihana Karlović, te medija stakla u radovima Ljiljane Barković. Pri čemu varijacije nastalih fragmenata i detalja u iskazu radova ukazuju na dopuštanje mnogoznačnosti nastalih fragmenata djela.


undefined


Izložbu možete pogledati do 3.7. do 20.7. svaki dan od 19 do 22 sati u Galeriji Talijanske zajednice Moščeničke Drage "Cisterna" na adresi Antona Rosovica 11.