U Puntu otvoren

U Puntu otvoren "Tarac", autohtoni gastro doživljaj za sva osjetila

Riječanima je oduvijek otok Krk jedna od najomiljenijih vikend destinacija, a i dobro je poznato da gotovo svi boljestojeći stanari Grada Koji teče imaju vikendicu ili makar apartman na Krku, u Omišlju, Njivicama, Baški… U najmanju ruku, poznaju nekoga tko ima pa su svakako na Krku. Od ove se sezone i Punat protresao i postao interesantniji kako domaćima, tako i turistima, a razlog tomu je novootvoreni restaurant „Tarac“ u samom centru Punta, tik uz more. 

undefined

Osim što smo (više-manje) svi pod golemim utjecajem instagrama čije se povećavanje popularnosti može mjeriti i u sekundama, počeli smo i birati mjesta prema tome možemo li napraviti dobru fotku koju ćemo objaviti. Žene prije svega, ali ne zaostaju ni muškarci. Osim privlačnih i obožavanih fotografija hrane (pogotovo one zdrave!), sve smo više počeli zapažati detalje u prostoru i uživati u njima. Postali smo estete. I postali smo obožavatelji umjetnosti, postali smo obožavatelji fotografije, a ne „nahajpani“ ego tripovi, kako instagram promatraju neki.

undefined

Savršeno mjesto za obožavanje je upravo spomenuti restaurant „Tarac“ koji osim savršenih delicija i ukusnih autohtonih jela (nema čevapčića) po pristupačnim cijenama nudi i mnoštvo kadrova za fotkanje.

undefined

Kadrovi su nastali od buketića lavande, komadića vune ispletene na stolicama, komadića drveta s ispisanim hashtagovima, svijećnjaka koji su nastali od teglica i bakine čipke, kutija od voća i povrća koje su u svojoj najsvjetlijoj bijeloj nijansi postale izvrsna podloga za mnoštvo limuna koji su poredani po njima, a šeširi… oni izviruju iz svakog kutka. Čak su i ovogodišnji moderni pleteni cekeri ovdje odloženi i postavljeni da stvaraju atmosferu.

undefined

A jastučići i dekice na sve strane se u ovakvim interijerima podrazumijevaju sami po sebi. Ono što nam je drago, bili smo sa psom i bili smo dobrodošli!!  I s djecom za koje je predviđen poseban kutak za crtanje. I tamo dobiješ sve! To nam je objasnio konobar koji je na sebi imao majicu s arhaičnom izrekom na čakavštini što je još jedan dokaz autentičnosti i autohtonosti ovog mjesta koji nas je osvojo gastro ponudom, interijerom, starim fotografijama, ribarskim mrežama, opuštenoj domaćoj riječi i brendiranju svega autohtonoga pod jednim imenom: tarac.

undefined

Donosimo galeriju fotografija.  

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

http://extravagant.com.hr/files/upload/img_8220.jpg

undefined
undefined

undefined

Autor i foto: Press