Predstavljamo Neka Jedu Kolače

Predstavljamo Neka Jedu Kolače

Njena je misija uveseljavati drage prijatelje i obitelj prelijepim tortama s puno ljubavi i truda. Tko stoji iza brenda #nekajedukolače, saznajte u nastavku.

1. Za početak tko nam se krije iza brenda #nekajedukolace?

Iza brenda #nekajedukolače krije se osoba zaljubljena kako u slatko tako i u slatki život začinjen tonom manga, avokada i putovanja. Ivana iz Klobuka iz Hercegovine, po struci ekonomist po ljubavi pastry chef. 

2. Koliko traje proces pri izradi jedne vaše slastice?

Neke napravim za dan, neke za dva, neke čak i za tri. Sve ovisi kakve torte moji klijenti žele i kakve segmente u torti i na njoj. 


undefined

3. Koliko vidimo imate jako dobar stil odijevanja, pratite li trendove?

 Možda zvuči malo čudo ali ne baš. Volim imati svoj still neovisno o tome što je u trendu. Naravno da volim modu i smatram je kao izraz svoje osobnosti ali ne mislim da je za dobar stil potrebno slijepo pratiti trendove. 

4. Da li primate narudžbe za vaše torte ili …

 Naravno, upiti dolaze iz cijeli Hrvatske posebne kad je riječ o svadbama i naravno BiH.

5. Opišite nam kulinarstvo u par riječi ...

 Ljubav. Go hard of go home.


undefined


undefined

6. Kreativnost je za Vas …

 Izraz moje osobnosti i trenutnog stanja kako se osjećam. Zahvaljujući tome nijedna moja torta nije ista. Svaka je bar u nečemu drugačija i trudim se da svaka na svoj način bude posebne i koliko je moguće personalizirana kroz okuse ili same ukrase.

7. U svijetu slastica, da li imate svog najdražeg majstora u tom području? Nekoga tko se baš izdvaja?

 Postoji puno njih kojima se divim. Od svjetski poznatog australskog brenda "don't tell Charles" do kolača tete Jasminke iz Cukra s Komiže-svemu se apsolutno  jednako divim.


undefined

undefined

undefined

8. Kakvi su trendovi u svijetu slastica? Što slatkoljupci vole, traže … Unikatnost ili …

Trendovi se stalno mijenjaju i to su Trendovi koje definitivno pratim i koje moram pratiti. Ljudi vole da su slastice lijepe izvana, da su fotogenične ali i da su lijepog okusa jer na kraju je to najbitnije hoće li se klijent opet vratiti.

9. #nekajedukolace vole pratiti … Mladi i stari, ili .. ????

 I mladi i stvari i oni Koji ne jednu gluten i oni koju jedu samo vegansko. Za sve ima po nešto. 


undefined

undefined

undefined

10.  Gdje vas možemo još naći? Na kojim mjestima, društvenim mrežama …

 Za sada sam isključivo na Facebook stranici "Neka Jedu Kolače". Velik dio toga stavljam na privatni profil na Instagramuu chu_lo_ gdje me isto možete kontaktirati.

11. Za kraj da li može jedan kratki, ali slatki recept za sve nas slatkoljupce … ????

Evo jedan Gluten Free browni s rogačemem (zdraviji je ????)

250g tamne čokolade55%

180g maslaca

220g smeđeg šećera

5jaja

125 g GF brašna

50 g brašna od rogača

25 g kakaa

50 g sjeckanih lješnjaka

Korica naranče 

Prstohvat soli

 

Čokoladu i maslaca otopiti na pari. Skinuti s pare i dodati šećer i zatim jaja jedno po jedno.

Pomiješati suhe sastojke i prosijati u smjesu. Gustu kompaktu smjesu izliti u pleh.

Peći cca 20 min na 165 min.


undefined

Autor: Marija Petanjek
Foto: Instagram