Održano treće izdanje međunarodnog eno – gastro festivala WineRi 2019.

Održano treće izdanje međunarodnog eno – gastro festivala WineRi 2019.

Pod sloganom "Trs je naš", prošloga je tjedna u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održano treće izdanje međunarodnog eno – gastro festivala WineRi 2019.

Na ovogodišnjem festivalu predstavilo se 67 izlagača s više od 250 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, dok je Primorsko – goransku županiju predstavljalo 18 izlagača. Među izlagačima je bilo i 6 proizvođača rakija i likera, 6 proizvođača hrane (sireva, maslinovog ulja i suhomesnatih proizvoda), 2 proizvođača ukrasa od drva i recikliranog papira, 2 proizvođača kraft pive i 1 proizvođač čokolade te čak 50 vinara.

Festival, kao i prošla 2, imao je humanitarni karakter, a prikupljena sredstva namijenjena su pazinskoj udruzi Hoću – mogu za rad s djecom s posebnim potrebama koristeći vojta terapiju.

U sklopu festivala održalo se i 8 stručnih radionica a predstavili su se i UNESCO-m zaštićeni Zvončari i Bakarski baškot. I ove se godine u organizaciju uključila Visoka poslovna škola PAR sa studenstskom praksom, PAR inkubatorom.

Autor i foto: Extravagant