Krk Food Fest u Marini: proljetni gušti od šurlica i šparoga

Krk Food Fest u Marini: proljetni gušti od šurlica i šparoga

Od 30. ožujka pa sve do 29. travnja 2018, u prvoj etapi gastro manifestacije Krk Food Fest moći ćete isprobati nove kombinacije okusa, kao i tradicionalna jela od ovih, u proljetno vrijeme nezaobilaznih delicija na otoku Krku.

I ove godine Dani šurlica i šparoga čine prvu proljetnu etapu Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava. U Krk Food Festu sudjeluju brojni krčki restorani, a među njima posebno izdvajamo restoran Marina, u sklopu istoimenog boutique hotela u samom srcu grada Krka.

undefined

Restorani će svoju ponudu obogatiti tematskim jelovnikom, a jedno će se glavno jelo, tzv. Bodulski pijat, nuditi po osobito povoljnoj cijeni. 

Iskusna ekipa iz restorana Marina uživa u pronalaženju novih kombinacija okusa, osobito kad se radi o tako zahvalnoj temi kao što su šurlice i šparoge. 

Šparoge su neizostavna namirnica proljetnih jelovnika, kako restorana tako i domaćinstava otoka Krka. A upravo je rano proljeće vrhunac sezone branja šparoga. Na otoku Krku možete probati one prave, divlje, intenzivnijeg okusa i pune ljekovitih nutrijenata, još od vremena Rimljana smatrane pravom delicijom. Ponekad ih nazivaju carskim povrćem, budući da su se prema starim zapisima nalazile na trpezama vladara i najbogatijih slojeva društva.

undefined

Šurlice su pak autohtona krčka tjestenina i vjerojatno najomiljenije jelo Krčana, a rade se od tijesta koje se reže na manje komadiće i potom oblikuje pomoću igle za pletenje.  Tko jednom proba šurlice, zasigurno će ih poželjeti opet. Gotovo da nema nedjeljnog ručka, niti neke važnije proslave bez šurlica na stolu. Najčešće se poslužuju s gulašom, no omiljene su i kombinacije s domaćim pršutom, škampima ili divljim šparogama… 

undefined

Kao restoran uvršten među 100 vodećih restorana u Hrvatskoj, zadatak izbora jela bio je, kažu u restoranu Marina, pravi izazov.

Nakon mnogo razmišljanja i isprobavanja, izbor je pao na sljedeći menu:

  • Krem juha od šparoga
  • Proljetna fritaja od šparoga i pršuta
  • Tagliata od bifteka s bruschettom od šparoga, ovčjim sirom i pestom od šparoga
  • Juneća pisanica sa šparogama, pršutom i šurlicama
  • Šurlice sa škampima i šparogama
  • Punjeni teleći odrezak s pireom od mrkve i umakom od šparoga

Bodulski pijat 

  • Filet plemenite ribe u umaku od šparoga


Nadamo se da ćemo se vidjeti u ovoj prvoj etapi festivala, ali i u drugoj kad nas u svibnju očekuju Dani janjetine i sira. 

Svoje mjesto u Marini možete rezervirati na broj telefona 051 221 128.