Cook and Smile - Jesenska juha

Cook and Smile - Jesenska juha

Od ove nedjelje krenula je nova gastro rubrika Cook & Smile s Doris Vlah, sudionicom popularnog televizijskog show-a Tri, dva, jedan – kuhaj! koja će nam pripremati brza, jednostavna i ukusna jela s namirnicama koje su nam svima dostupne. Sponzor priloga je Paštaria PIK Rijeka, a Doris će kuhati u kuhinjama DanKuchen.
U prvom prilogu pripremamo jesensku juhu. 

undefined

Sastojci
500 g krumpira
100 g dimljene pancete
2 glavice šalote
500 ml pilećeg temeljca
500 ml mlijeka
150 ml vrhnja za kuhanje
maslinovo ulje
sol i papar
1 baget sa bućinim sjemenkama
50 g Paštaria tjestenine zvjezdice

undefined

Za pesto 
50 g badema
10 g peršina
50 g parmezana
1 dl maslinovog ulja
Sol i papar
1 režanj češnjaka

undefined

Priprema juhe:  Popirjati krumpir i šalotku na maslinovom ulju i polako podlijevati temeljcem. Kada je krumpir omekšao u njega dodati temeljac u koji smo prethodno ukuhali mlijeko. Dodati sitno sjeckanu pancetu, Paštariu zvjezdice i kuhati još 5 minuta.

undefined

undefined

undefined

Pesto: U multipraktik staviti sve navedene sastojke. Kad serviramo juhu ukrasimo sa pestom i bagetom koji smo zapekli. 
Dobar tek, vaša Doris Vlah!

undefined

Fotografije: Viviana Lokmer Šulina