Kruzovi: Luksuz na Zanzibaru s hrvatskim potpisom

Kruzovi: Luksuz na Zanzibaru s hrvatskim potpisom

Ležim ispod slamnatog suncobrana. Ispred mene, u bazenu, moji ljudi izvode gluparije. Iza bazena, niz palmi. Pa pojas bijelog pijeska. I onda, kao šlag na torti – tirkiz. Sve tamo negdje do grebena koji lomi valove.
undefined
Iza grebena – ocean. Vidite ovaj prizor? Možete ga zamisliti? Doživjeh ga tamo. Na Zanzibaru. 
U Breezes Beach Club and Spa hotelu, jednom od četiri koliko ih je objedinjeno pod nazivom The Zanzibar Collection. Ono što je posebno zanimljivo – vlasnik je Toni Raguž, Hrvat koji je ljubav prema Afričkom kontinentu otkrio davnih šezdesezih godina. Danas živi u Keniji, obiteljski posao je vezan uz turizam – vlasnik je turističke agencije za organizaciju safarija, a na Zanzibaru je stvorio pravu luksuznu oazu za sve one koji na odmoru traže nešto više.
undefined
Odsjeli smo u prvom resortu koji je Raguž sagradio ovdje. U Breezesu. Conde Nast Traveller je ovaj hotel uvrstio među trideset najboljih hotela na plaži u svijetu. I zaista, ovdje se vodilo računa o svakom detalju – od uređenja interijera, preko vrhunske usluge do fantastične hrane.
Sobe/apartmani su prostrani, sadrže sve što vam je potrebno. Wellnes je predivan, a ovdje možete i zaigrati tenis ili provesti vrijeme uz jogu ili u teretani.

Gurmanima je na raspolaganju nekoliko restorana – uz bazen, s pogledom na plažu, intimni za dvoje ili malu grupu... na vama je samo da odaberete i da se prepustite uživanju.
U Breezesu nas je dočekala Renata. Stigla je na Zanzibar iz Hrvatske prije punih petnaest godina, s netom završenim hoteljerskim fakultetom, ovdje kod nas, u Opatiji. Plan je bio doći kod Raguževih na tri mjeseca, kao svojevrsna praksa. No, kakav bi to bio plan da ide po planu.
Petnaest godina nakon, evo je na mjestu menadžerice hotela. Udana s dvoje djece. Uvijek je više voljela snijeg i hladnoću nego ljeto. Ipak, u Zanzibar se zaljubila. Na Zanzibaru se zaljubila. I ostala.

undefined
undefined

Imali smo priliku razgledati i dva susjedna resorta. Tik uz Breezes smjestio se The Palms. Mjesto rezervirano samo za odrasle i prima točno 12 gostiju, odnosno, šest parova. Ovo 
mjesto miriši na najbolji mogući medeni mjesec i romantiku. Šetnjom kroz The Palms dolazimo do najluksuznijeg u kolekciji - Barrazza resort and Spa je nevjerovatan.

Proglašen je najboljim Tanzanijskim hotelom i drugim najboljim u Africi. Uređen potpuno drugačije od Breezeesa, svaki bungalov ima svoj privatni bazen, spa izgleda suludo dobro, gostima je na raspolaganju nekolio rastorana i još je kid friendly.

undefined

undefined 
 undefinedundefined
undefinedundefined

Na kraju možemo reći samo jedno – zanzibarski luksuz na hrvatski način izgleda nestvarno dobro.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
Autor i foto: Kruzovi