Jednodnevni izlet iz Rijeke u Trst, Miramare, Duino i Via Napoleonica!

Jednodnevni izlet iz Rijeke u Trst, Miramare, Duino i Via Napoleonica!

Adriatic Active Tours vas 06.04. i 07.04.2019 vodi u jedan od najljepših dvoraca Miramar i na šetnicu Via Napoleonica sa veličanstvenim pogledom na Tršćanski zaljev!

Polazak je u 7:00 sa Trga bana Jelačića, 7:15 sa Vrata Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do panoramske šetnice Via Napoleonica s koje se pruža prekrasan pogled na grad Trst i tršćanski zaljev. Izgrađena je 1821. godine i ubrzo je postala omiljeno izletište Tršćana a potom i turista. Lagana staza vodi lijepom prirodom i opremljena je poučnim tabelama. Tako se može saznati o životu s ovog područja te flori i fauni. Razgledat ćemo i crkvu Monte Grisa pa nastaviti vožnju prema Duinu.

undefined

Dvorac Duino sagrađen je 1389. godine na ruševnama rimske vojne ispostave a u 17.stoljeću počeo je stjecati status kao kulturni i humanistički centar, koji zadržava i danas. Bio je u vlasništvu obitelji Turn i Taxis. Ugostio je brojne poznate goste: nadvojvodu Franz Ferdinanda, Johanna Straussa, Franz Lizta, R.M. Rilkea. Uređen je u muzej i okružen bujnom mediteranskom vegetacijom. Mnoštvo skluptura krasi park oko dvorca dizajniran na više etaža. U parku se nalazi drevni bunar s obiteljskim grbom i bunker sagrađen 1943. godine koji je trebao poslužiti kao sklonište. I bunker se može posjetiti. Slijedi vožnja i posjet dvorcu Miramare.

undefined

Dvorac Miramare je najprepoznatljivi tršćanski motiv. Dao ga je sagraditi habsburški nadvojvoda Fernandin Maksimilijan 1856.godine za sebe i svoju suprugu Charlotte od Belgije. Dvorski kompleks koristila je kasnije i popularna carica Sisi te vojvoda Amadeo iz plemićke obitelji Savoy. Slikovito postavljen na stijeni iznad mora pruža veličanstveni pogled na grad i okolicu. Dvorac je pretvoren u muzej u kojem se nalazi originalno pokućstvo, predmeti iz doba od njegova nastajanja kao i predmeti s raznih putovanja nadvojvode. Najzanimljivija je radna soba Maksimilijana koja je uređena kao njegova kabina na brodu Novara kojom je oplovio svijet. Maksimilijan je donio mnoge egzotične i tropske biljke iz dalekih zemalja te njima opremio park. Park je zaštićeno dobro. Ugodna je šetnja botaničkim parkom u kojem se nalazi i lijep restoran.

undefined

Nastavljamo vožnju do Trsta. Cijeli grad je orijentiran prema moru, pa tako i njegov glavni trg, Piazza dell'Unita koji je jedan od najljepših trgova u Europi smještenih uz more. Grad bogate povijesti i kulture, na našim je prostorima najviše poznat kao shopping meka iz 1980-ih godina. Zadnjih je godina postao kulturno i sveučilišno središte, grad dobre zabave i jedno od najugodnijih mjesta za život. Trst je i dalje poželjna destinacija za kupovinu s mnogim dizajnerskim trgovinama.

undefined

Iznad središta grada uzdiže se brdo San Giusto gdje se smjestio dvorac San Giusto i istoimena katedrala. Dvorac su sagradili Mlečani tjekom srednjeg vijeka na mjestu gdje su Rimljani imali svoju utvrdu. U dvorcu se nalazi muzej i lapidarij a s njegovih zidina se pruža nezaboravan pogled na Trst i more koje koje ga okružuje.
Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje, ispijanje tršćanske brend kave ILLY, aperol spritz, kupovinu. Povratak u popodnevnim satima. Dolazak u Rijeku očekuje se u večernjim satima.

POLAZAK:  06.04.2019. i 07.04.2019. 

POLAZAK:  07:00  Rijeka i 7:15 sati Vrata Jadrana

POVRATAK:  u večernjim satima Rijeka

MINIMALAN BROJ OSOBA:  40 osoba

CIJENA:  130,00 HRK

FIRST MINUTE  CIJENA:  100,00 HRK do 20.03.2019.

Cijena uključuje:

- prijevoz turističkim autobusom prema programu,
- voditelja putovanja,
- pripremu i organizaciju putovanja,
- nedjelju besplatan ulaz u Miramare

Cijena ne uključuje:
- ulaz  u Duino: odrasli cca 8 eur, djeca do 4.g. besplatno, djeca od 7-14.g  cca 4 eur, osobe preko 65.g. i studenti sa x-icom 6 eur. Posebna naplata za Castello vechio 3 eur (nije obavezno)
- ulaznice i sadržaje koji se naplaćuju,
-  putno osiguranje (postoji mogućnost naknadnog ugovaranja osiguranja)

Više informacija i rezervacije na web stranici Adriatic Active Tours, na mail: info@adriatic-active-tours.hr ili na mob: 0915922561

Autor i foto: Promo