Advent u Klagenfurtu i Pyramidenkogel

Advent u Klagenfurtu i Pyramidenkogel

Adriatic Active Tours vodi vas na advent iznad oblaka na vidikovcu Pyramidenkogel i čarobno okićen Klagenfurt. Prepustite se čaroliji i otkrijte koruški advent!

Program putovanja obuhvaća polazak iz Rijeke u 06:00 sati sa Jelačićevog trga, u 06:15 sa Vrata Jadrana. Slijedi vožnja kroz Sloveniju i Austriju prema 100 metara visokom vidikovcu Pyramidenkogel, zaštitnom znaku Koruške koji čarobno osvjetljava adventsko nebo. Uživat ćemo u nezaboravnom pogledu na jezero i prekrasnom zimskom pejzašu Koruške s 920 metara nadmorske visine. Dolazak na vrh platforme Pyramidenkogel moguć je lagano panoramskim liftom ili sportski stubištem. Nije obavezno se popeti na sam vrh jer već u podnožju Pyramidenkogela čeka nas ugodno ozračje adventskog sajma s štandovima rukotvorina i domaćim proizvodima te nebeska glazba a cappella, soul, bluz, jazz i gospel. Božićna kućica bajki za djecu krije brojna iznenađenja od anđela, snjegovića, do adventskog kalendara u obliku kola sreće. Posjetit ćemo i pomaziti koze i magarce u božićnim jaslicama. 

Nakon toga slijedi nastavak vožnje i po dolasku u Klagenfurt šetnja gradom u pratnji voditelja putovanja. Klagenfurt ima jednu od najljepših starogradskih jezgri u Austriji te je zbog toga već tri puta odlikovan diplomom „Europa nostra“. U prekrasnim renesansnim dvorištima koja zasigurno pričaju jednu svoju priču danas možete pronaći mnogobrojne trgovine poznatih marki kao i tipčine restorane. Brojni muzeji i galerije međunarodnog ugleda svakako će vas razveseliti. Klagenfurt je dva puta izabran za glavni grad događanja u Austriji. Grad odiše posebnim ozračjem koji upotpunjuju tisuće lampica i Božićni sajam smješten na najvećem trgu Neuer platzu. Slobodno vrijeme možete provesti u šetnji gradom, uživanju u kuhanom vinu, bozićnim biskvitima, shoopingu i razgledu štandova na Božićnom sajmu. 

Povratak iz Klagenfurta u planu je u 18:00 sati, a dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima.

POLAZAK:  09. 12. 2018.

POLAZAK:  22. 12. 2018.

POLAZAK:  06.00  Rijeka  i  06.15  Vrata Jadrana

POVRATAK:  iz Klagenfurta u 18:00 sati i dolazak u rijeku u kasnim večernjim satima

MINIMALAN BROJ OSOBA:  40 osoba

CIJENA:  175,00 HRK

CIJENA FIRST MINUTE:  165,00 HRK  za prijave do 05.11.2018.

Cijena uključuje:

- prijevoz turističkim autobusom prema programu,
- voditelja putovanja,
- pripremu i organizaciju putovanja,

- osiguranje od odgovornosti.

Cijena ne uključuje:
- ulaznicu na Pyramidenkogel, odrasli cca 11 eur, mladi (16-17 god) cca 10 eur, djeca (6-15 god) cca 5,50 eur, djeca (0-5 god) gratis
- ulaznice i sadržaje koji se naplaćuju
-  putno osiguranje (postoji mogućnost naknadnog ugovaranja osiguranja)

Rezervacije na mail: info@adriatic-active-tours.hr ili na mob: 0915922561

Autor i foto: Adriatic Active Tours