Adriatic Active Tours vodi vas na čarobnu Veliku planinu

Adriatic Active Tours vodi vas na čarobnu Veliku planinu

16. lipnja Adriatic Active Tours vodi vas na bajkovito mjesto u slovenskim Alpama, koje podsjeća na svijet hobita!

Polazak je predviđen u 6:30 sati iz Rijeke sa Jelačićevog trga i 6:45 sati sa Vrata Jadrana. Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju prema Ljubljani te koritu rijeke Kamniške Bistrice. Po dolasku u podnožje Velike Planine slijedi vožnja gondolom do 1.419 metara nadmorske visine te sjedežnicom Šimnovec do vrha planine. 

undefined

Idealno je to mjesto za utočište od gužve i stresa svakodnevnice te povratak u neko drugo, jednostavnije vrijeme. Velika Planina je prostrana visoravan u Kamniškim Alpama na oko 1.500 metara visine na kojoj se nalazi jedno od najvećih autohtonih pastirskih naselja u Europi. Pastiri su ovdje obitavali i čuvali stoku od davnina. Tradicija se nastavlja i danas, svakako i u turističke svrhe, a oko 150 koliba izgrađeno je u jedinstvenom stilu. Danas su zaštićene, a po svom vanjskom izgledu, materijalima i unutarnjem rasporedu međusobno se jako razlikuju. 

Prošetat ćemo slikovitim pašnjacima do pastirskog naselja među autohtonim planinarskim kolibama koje ožive kada se pastiri vraćaju sa svojim blagom te upoznati pastirsku tradiciju ovog kraja. Uživat ćemo u prekrasnom pogledu na planinu Krvavec, Kamnik, Domžale i Ljubljanu. Slobodno vrijeme za vlastite programe, opuštanje na osunčanim livadama, planinskim proplancima, mirisima i cvijeću. 

undefined

Preporučujemo posjet kapelici Majke Božje Snježne i Preskarijevom muzeju (doplata 3eura po želji), špilji Vetrnici, fotografiranje.. Gastronomska ponuda ovog kraja obogatit će boravak u ovom bajkovitom okruženju. Posebno preporučujemo pastirski doručak: skutne štrukle i žgance s kiselim mlijekom. Na ponudi su kobasice, pečenica sa zeljem i hajdinim žgancima te gulaš s palentom. Silazak s planine na redu je u popodnevnim satima. Slijedi odlazak autobusom prema izvoru rijeke Kamniške Bistrice. Prošetat ćemo do izvora rijeke prekrasnim zelenim prirodnim okruženjem te do Plečnikovog dvorca. Vraćamo se u Rijeku u poslijepodnevnim satima osviježeni čistim planinskim zrakom i okrijepljeni pastirskom hranom. Dolazak u Rijeku očekuje se u večernjim satima.

undefined

POLAZAK:  16.06.2019.  - GARANTIRAN POLAZAK

POLAZAK:  06:30  Rijeka i 6:45 sati Vrata Jadrana

POVRATAK:  u večernjim satima Rijeka

MINIMALAN BROJ OSOBA:  40 osoba

CIJENA:  180,00 HRK

FIRST MINUTE  CIJENA:  170,00 HRK do 08.06.2019.

Cijena uključuje:

- prijevoz turističkim autobusom prema programu,
- voditelja putovanja,
- pripremu i organizaciju putovanja,
- osiguranje od odgovornosti.

Cijena ne uključuje:
- ulaznicu odrasli cca 17eur, studenti i umirovljenici cca 15 eur, djeca od 6-14 godina cca 13 eur
- ulaznice i sadržaje koji se naplaćuju, 
-  putno osiguranje (postoji mogućnost naknadnog ugovaranja osiguranja)

Više informacija i rezervacije na web stranici Adriatic Active Tours, na mail: info@adriatic-active-tours.hr ili na mob: 0915922561

Autor: Extravagant

Foto: Adriatic Active Tours