Adriatic Active Tours vas vodi u prelijepu Logarsku dolinu

Adriatic Active Tours vas vodi u prelijepu Logarsku dolinu

Adriatic Active Tours vas vodi u alpsku ledenjačku dolinu, u samom središtu Kamniških alpi sa prekrasnim vizurama na planinske vrhunce.

Polazak iz Rijeke predviđen je 24.08. u 07:00 sati sa Jelačićevog trga i u 07:15 sati sa Vrata Jadrana. Slijedi putovanje kroz Sloveniju prema Celju do Logarske doline gdje ćemo prošetati poučnom stazom, uživati u pogledu na slap Palenk. Logarska dolina smjestila se u samom središtu Kamniških Alpa na 750 m nadmorske visine. Nastala je od glečera još u ledenom dobu. Okružuju je divovski vrhovi koji sežu i po dvije tisuće metara. Proglašena je zaštićenim rezervatom prirode zbog iznimnih ljepota koje se ondje nalaze. 

undefined

Slijedi kupljanje grupe i nastavak vožnje do kraja Logarske doline gdje se nalazi slap Rinka do kojeg je potrebno hodati oko 20 minuta. Posjet jedinstvenom objektu „Orlovo gnijezdo“ koje je izgrađeno u stijeni.

Slap Rinka jedna je od najljepših atrakcija i jedan je od najvećih slapova u Sloveniji. Slap je poseban zbog toga što protječe kroz pukotine od stijena tvoreći mnoštvo malih slapova koji se na kraju spajaju u jedan velik 90 m. Veličanstven pogled na slap Rinku pruža se s “Orlovog gnijezda” ustvari drvene nastambe za odmor. 

undefined

Ljepotom se ističe i Logarjeva lipa čije se krošnje prostiru i do 24 m u visinu, a opseg debla joj je oko 485 cm. Ovaj kraj poznat je i po ukusnoj hrani poput juhe od gljiva, kozji sir, gulaš s palentom, sirove štruklje, jela od riba naročito pastrve, veliki broj domaćih narezaka i ostalih specijaliteta. Slobodno vrijeme za vlastite programe također je u planu te slijedi osvježenje i fotografiranje, a zatim i povratak u autobus u poslijepodnevnim satima sa zaustavljanjem u Trojanama gdje možete kupiti nezaboravne krafne i kremšnite. 

Dolazak u Rijeku očekuje se u večernjim satima.

POLAZAK:  24.08.2019.

POLAZAK:  07:00  Rijeka i 07:15 sati Vrata Jadrana

POVRATAK:  u kasnim večernjim satima Rijeka

MINIMALAN BROJ OSOBA:  40 osoba

CIJENA:  180,00 HRK

FIRST MINUTE  CIJENA:  160,00 HRK do 20.08.2019.

Cijena uključuje:

- prijevoz turističkim autobusom prema programu,
- voditelja putovanja,
- pripremu i organizaciju putovanja,
- osiguranje od odgovornosti.


Autor i foto: Adriatic Active Tours