Promocija knjige Dnevnik gradske cure

Promocija knjige Dnevnik gradske cure

 

U  srijeda, 8. travnja 2015. u 19:30 sati u Café Velvetu, Dežmanova ulica 9 u Zagrebu održati će se promocija prve knjige Andree Andrassy, "Dnevnik gradske cure". Riječ je o  kolekciji istoimenih kolumni koje autorica piše na portalu Index.hr. Sastoji se od odabranih tekstova koji se od 2012. godine objavljuju na spomenutom portalu. Riječ je o chick-lit kolumnama koje na prvu podsjećaju na Seks i grad, ali autorica koristi puno oštriji jezik i bavi se temama koje izlaze iz okvira standardnih lifestyle tema.

Kolumnu na tjednoj bazi čita preko 20 tisuća ljudi, a zanimljivo je da Dnevnik gradske cure, iako djeluje kao štivo za žene, ima i veliku mušku čitateljsku publiku. Andrea Andrassy u kolumnama obrađuje brojne teme o kojima većina nas u slobodno vrijeme priča na kavi – veze, ljubav, prekidi, seks i malo ruganja političkoj situaciji – sve su ovo stvari koje se nalaze u knjizi. Autorica na sarkastičan način priča o stvarima koje je vesele, inspiriraju ili smetaju, a u svakom tekstu se obraća ljudima koji se možda neće uvijek poistovjetiti s temom, ali će se sigurno dobro zabaviti i nasmijati. Specifičan način izražavanja postao je vrlo popularan među autoričinom publikom, pa nije čudno da čitatelji često koriste njene posebne izraze iz kolumni.


untitled-1428403118.jpg


Uz autoricu na promociji sudjelovati će i Dina Plevnik, Hrvoje Šalković i Nenad Rizvanović, a posjetitelji će moći uživati i u novom Somersbyu od kupine, cheesecakeu iz Torte i šampanjcu.Fotografije: Press

Autor: Extravagant/press