Promocija knjige Andree Andrassy

Promocija knjige Andree Andrassy

 

Sinoć se u prepunom zagrebačkom kafiću Velvet održala promocija knjige  Andree Andrassy "Dnevnik gradske cure", zbirke istoimenih kolumni koje  autorica piše od 2012. godine.

Autorica je sama moderirala promociju jer kako je rekla: „Inače je  uobičajeno da ovakve promocije imaju posebnog voditelja koji ispituje autora o knjizi, ali ovo nije uobičajena knjiga, pa sam voditelj ja.“

Spomenula je ljude koji su imali važne uloge u nastajanju ove knjige, a prva među njima bila je Dina Plevnik, glavna urednica rubrike Rouge portala Index.hr, koja je Andreu i nagovorila da krene s pisanjem kolumni. Andrein prijatelj i pisac Hrvoje Šalković rekao je kako je knjigu pročitao u jednom dahu i da je Andrea postigla da kolumne unutar knjige odlično funkcioniraju kao cjelina. Naravno, neizostavan je i urednik knjige, Nenad Rizvanović, koji joj je, kako je rekla: „pomogao da shvatiš da nisu baš sve ideje koje imaš dobre ideje. Pomaže ti i da vidiš koje ideje jesu dobre.“ Rizvanović je također naglasio da je Andrein stil pisanja rijetko dobar i humorističan, te da svatko može napisati SF roman, ali ne može svatko biti toliko zabavan koliko je Andrea u svojim tekstovima. Na promociju su stigle i mnoge poznate osobe poput voditeljice Zlate Mück, Ane Radišić, Semente Rajhard, Filipa

Dizdara, Vande Winter, spisateljice Sanje Pilić, arhitekta Ante Vrbana i mnoge druge.

Andrea je zahvalila svima koji su sudjelovali u kreiranju knjige, a posebno ekipi iz HTC-a Hrvatska, ujedno i glavnom sponzoru promocije, koji su omogućili da netko od kupaca knjige osvoji putovanje u London.

Nakon službenog dijela promocije posjetitelji su mogli uživati u novom Somersbyju od kupine, pjenušcu POI, cheesecakeu iz Torte i to te mnogim iznenađenjima koje su pripremili NIVEA i Labello, pokrovitelji knjige.


Fotografije: press

Autor: Extravagant/press