Najljepše od baleta vama za Valentinovo

Najljepše od baleta vama za Valentinovo

 

Najljepše od baleta vama za Valentinovo“ naziv je plesne večeri koju je baletni ansambl HNK Ivana pl. Zajca pripremio povodom dana ljubavi i zaljubljenih, a na programu je u petak i subotu, 13. i 14. veljače 2015. s početkom u 19.30 sati.

Program će na riječku pozornicu donijeti svu ljepotu i poeziju baletne umjetnosti, uz glazbu i ples ljubavi i strasti. Naime, baletni će ansambl na ovoj  gala večeri izvesti neke od najljepših dueta i ulomaka iz glasovitih klasika bijelog baleta kao što su „Labuđe jezero“ i „Trnoružica“ P. I. Čajkovskog , „Romeo i Julija“ S. Prokofjeva, „Giselle“ A. Adama i  „Don Quijote“ L. Minkusa, ali i nekih atraktivnih suvremenih komada poput „Transparente“ i „Aleksandar“ koreografa Ronalda Savkovića.
U drugom dijelu večeri, publika će ekskluzivno moći vidjeti dijelovi nove predstave ansambla riječkog Baleta  „Don't just tango“ argentinskog koreografa Pabla Fermanija na glazbu što ju potpisuje također Argentinac Sebastian Garcia Ferro, predstave o susretima i rastancima koja donosi esenciju ovog
senzualnog, strastvenog i srčanog plesa rođenog u Argentini.

U izvedbi sudjeluju Sabina Voinea i Balint Rauscher, Cristina Lukanec i Andrei Kӧteles, Marta Kanazir i Joseph Cane, Tamara Szilagzyi i Balint Raucher, Irina Kӧteles i Daniele Romeo, Svebor Zgurić i Nikola Tomašević, Owen Lane te cijeli ansambl Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca.

A da Valentinovo u Zajcu bude i slatko pobrinut će se partner KRAŠ, prehrambena industije d.d.

 

 

 

 

Autor:Extravagant