Najava knjige Mani Gotovac u Ztc-u

Najava knjige Mani Gotovac u Ztc-u

 

14.2.2015. godine povodom Valentinova u zapadnom trgovačkom centru Ztc u Rijeci, održano je ugodno druženje s Mani Gotovac, povodom kojeg je poznata spisateljica najavila svoju knjigu „Samo da razgovaramo“. Valentinovskom druženju prisustvovali su i mnogi gosti, poznati glumci, pjevači i ostale osobe iz javnog života, koji su mogli uživati i u razgovoru o već objavljenim njezinim knjigama „Fališ mi“ i „Ma koji život, ma koji teatar“.

Uz ugodan razgovor i druženje, svi gosti proveli su zanimljivu i svakako posebnu subotu u Ztc-u.
Mani Gotovac, teatrologinju, kazališnu kritičarku, direktoricu velikih teatara... ženu snažnog ženskog` srca i lucidnog `muškog` uma, ne treba posebno predstavljati. Uostalom, u svojem romanu `Fališ mi` ona je samu sebe sjajno i ogoljelo predstavila. Bez dlake na jeziku, bez srama i skrupula, iskreno, pošteno. Njeno rano majčinstvo i brak, nije bilo konvencionalno ni idilično.

Mani otvoreno piše o tajnim sastancima s ljubavnikom, dok ju doma čeka maleno dijete. Manini reci prepuni su životnog vrenja, strasti i erotike, čak i kad piše o svojim novijim danima. Ni kao baka se ne odriče svoje ženskosti, otkačenosti, zaraznog humora, beskrajne životne radoznalosti, pa ma koliko to živciralo dežurne malograđane. Možda je i to jedan od razloga što je knjiga tako prodavana? Ipak, neki likovi su tajanstveni, zaštićenog identiteta. Možda stvarni, a možda i nestvarni. Mani na početku pisanja kaže: `P.S. U ovoj knjizi je sve izmišljeno osim imena i prezimena.`

 
Autor: Extravagant