Down i narcisi

Down i narcisi

 

Umjetnice i umjetnici riječkog HNK Ivana pl. Zajca pridružili su se u danas, 21. ožujka 2015. obilježavanju Svjetskog dana Down sindroma te Danu narcisa, odnosno danu borbe protiv raka dojke na riječkom Korzu.

 

opera.jpg


Naime, na službeni početak proljeća, 21.3. obilježava se Svjetski dan Down sindroma, a odabrala ga je Međunarodna zajednica za Down sindrom, jer predstavlja 3 kopije 21. kromosoma što je genetska specifičnost osoba sa sindromom Down. Tim povodom oblače se rasparene, šarene čarape koje simboliziraju našu različitost, a različitosti čine svijet šarenijim i veselijim mjestom.

 

hrvatskadrama.jpg


Tako su i umjetnici sva četiri umjetnička ansambla riječkog Zajca, Hrvatske i Talijanske drame, Opere i Baleta obuli šarene čarape kao znak podrške svojim sugrađanima s Down sindromom, a koju su izrazili i današnjim dolaskom na Korzo, na štand Udruge za sindrom Down – Rijeka 21 u 11:00 sati.

 

balet.jpg


Dan narcisa je dan borbe protiv raka dojke koji se u organizaciji Europa donna Hrvatska iz Zagreba, provodi u više od 50-tak gradova u Hrvatskoj, a cilj je osvijestiti građanstvo za probleme oboljelih i liječenih od raka dojke, te humanitarno prikupljanje sredstava u svrhu poboljšanja uvjeta liječenja onkoloških bolesnika. Tako se četiri riječke kazališne prvakinje, prvakinja Hrvatske drame Olivera Baljak, baletna prvakinja Cristina Lukanec, prvakinja Talijanske drame  Elvia Nacinovich te operna Kristinu Kolar na štandu ispred Gradske vijećnice pomagale u humanitarnom prikupljanju sredstava za rad Udruge Nada Rijeka.
Fotografije:press

Autor: Extravagant/press