Salvia Senior Residence

Salvia Senior Residence

Dom za starije osobe Salvia u Crikvenici je prvo naselje za osobe treće životne dobi u Hrvatskoj izgrađen po modelu domova četvrte generacije koji podrazumijeva bolju integraciju korisnika i njihovo sudjelovanje u svakodnevnim aktivnostima. Glavni cilj razvoja ovog modela stanovanja je podmiriti  potrebu za održavanjem primjerene kvalitete života i u starosti.


undefined


Korisnici doma imaju mogućnost smještaja u luksuznim sobama s balkonom i pogledom na more. Na svakom katu osmišljeni su zajednički dnevni boravci s kuhinjom gdje je predviđeno druženje i zajedničke aktivnosti.


undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined

undefined


U sklopu kompleksa nalazi se i dvorana za fitness s prilagođenim spravama koje se mogu neograničeno koristiti, uz nadzor fizioterapeuta.


undefined

undefined

undefined


Dom je organiziran kao aktivna zajednica u kojoj se svakom stanaru pristupa individualno, pomaže mu se osmisliti život na način što sličniji životu kod kuće. Za zajednička druženja nude četiri prostrana dnevna boravka sa kuhinjama, dva zimska vrta s prostranim terasama s kojih seže pogled prema Krku i Kvarnerskoj rivijeri. Također nude i polivalentni restoran, u kojem je osigurana kvalitetna, domaća kuhinja u svako doba i po želji stanara.


undefined

undefined

undefined


Za one koji žele živjeti  u svom domu, nude mogućnost smještaja potpuno opremljenim dvosobnim ili trosobnim stanovima. Osobe koje se odluče na život u stanu, potpuno prilagođenom osobama starije životne dobi, imaju mogućnost korištenja usluga pomoći i njege u kući, dostave hrane, rehabilitacije, medicinskih intervencija i slobodnih aktivnosti, prema vlastitoj želji i u mjeri koja im odgovara.


undefined

undefined

undefined

undefined

undefined


U bogatoj ponudi Salvia doma za starije osobe nude i fizikalnu terapiju, zdravstvenu skrb, kulturno-zabavne aktivnosti, razne radionice, športsko-kreativne aktivnosti i dodatne usluge poput usluge frizera i pedikera, usluge čišćenja i pranja rublja, radnu terapiju i brojne druge prilagođene usluge.

Odnedavno u ponudi je i turistički aspekt, namijenjen svima. Dvadeset apartmana i dvadesetak soba iznajmljuju se isključivo u turističke svrhe.

 

 
DOM ZA STARIJE OSOBE SALVIA

Zidarska 42, Crikvenica

051 563-665Fotografije: Iva Znaor

Autor: Extravagant