Priča o uspjehu: Viviana Kalmar

Priča o uspjehu: Viviana Kalmar

Za opstati na današnjem tržištu potrebno je mnogo znanja, stalne edukacije i predanog rada. Upravo sve navedeno nalazi se i u više no bogatom životopisu dr.med.dent Viviane Kalmar, čije je ime dobro poznato i izvan granica Hrvatske - ne bez razloga.

Nedavno ste u Beogradu sudjelovali kao gost predavač na svečanom kongresu Teosyala. Kako je došlo do toga i kakvi su dojmovi?

Tako je, 12. svibnja u Beogradskom hotelu Hyatt održan je svečani kongres švicarske tvrtke Teosyal - Teoxan,  najpoznatijeg svjetskog proizvođača hijaluronskih filera na svijetu, na koji sam bila pozvana kao gostujući predavač.

Izuzetno me je obradovala činjenica da su mene, moje radove, odnosno moj rad sa filerima hijalurona  predstavnici ove vrhunske kompanije prepoznali kao dovoljno kvalitetne da ih mogu prezentirati stručnom auditoriju. Naime, na kongresu sam prezentirala svoju radnu tehniku, savjetovala kolege i prezentirala svoje rezultate.

Isto tako, održala sam predavanje uz bok sa dr. Stefanom Lippom (Njemačka), jednim od najpoznatijih i najpriznatijih  svjetskih stručnjaka na području anti aging medicine i prema kojem i sama imam veliko profesinalno poštovanje.

undefined

Početkom lipnja održali ste radionicu s uglednim gostima. Možete li nam otkriti više o tome?

Da, 02. lipnja  u našim ordinacijama Vividenti Kalmar Implant Dentistry na Kantridi održala  se radionica mezonita i filera. Na radionici je brojnim kako domaćim, tako i stranim doktorima (iz Austrije, Njemačke i Srbije) Dr. C. Staudt, plastični kirurg iz Beča demonstrirao face lifting uz pomoć posebno jakih niti  tzv.cogova dok sam ja na odabranom modelu prezentirala zaglađivanje bora u kombinaciji filera hijalurona i mezonita.

Dentalni centar VIVIDENTI-KALMAR postoji već godinama i dobro je poznato ime na riječkom, ali i mnogo širem području.

Vividenti Kalmar obiteljska je ordinacija koja je počela sa radom davne 1950. godine, moj nono pokrenuo je rad ordinacije, tradiciju je nastavio moj otac, dr. Šandor Kalmar, jedan od prvih hrvatskih implantologa, a ljubav prema stomatologiji očito je usađena u genima kako kod mene tako i kod mog brata Danijela. Sa ponosom mogu reći da su naše ordinacije danas izrasle u najmodernije i tehnološki najopremljenije stomatološke ordinacije u regiji sa odličnim timom suradnika bez kojih bi to bilo nemoguće.

undefined

U našim smo ordinacijama u Crikvenici (Dramalj) i u Rijeci (Kantrida) posebnu pozornost usmjerili na estetiku zuba i lica te na problematiku čeljusnih zglobova (bruksizam – dnevno i noćno stiskanje i škripanje zubi, izrada nagriznih udlaga). Naš tim vrhunskih stručnjaka pružit će Vam usluge iznimne kvalitete bilo da se radi o stomatološkim uslugama ili uslugama neinvazivnih estetskih zahvata lica i vrata.

Kakvi su trenutni noviteti koje biste željeli istaknuti?

U našim ordinacijama imamo veliku novost i to na polju neinvazivne estetike. Naime radi se o novoj nekirurškoj aparativnoj metodi u podizanju spuštenih kapaka i uklanjanju bora  bez korištenja noža – NEKIRURŠKOJ BLEFAROPLASTICI.

Ova metoda ima mnoge prednosti u odnosu na klasičnu estetsku kirurgiju, što ju čini sve popularnijom estetskom korektivnom metodom. Ne postoji klasično rezanje kože, što znači da nema potrebnih šavova, metoda je bezbolna, postupak izvođenja je brz (15 – 20 minuta), period oporavka je kratak, a većina se ljudi može vratiti na posao ISTOGA DANA.  Ovakve atraumatske tretmane žene i muškarci zaista vole.

Uz korekciju spuštenih kapaka ova metoda izuzetno se uspješno koristi u uklanjanju ožiljaka te smanjivanju vidljivih sitnih borica.

Tretman se ne može raditi u periodima izrazitih sunčanih dana, stoga  najava za sve one koji to žele napraviti, čekamo ih sa prvim jesenskim danima u našim ordinacijama.

undefined

Neminovno, moram vas pitati - koja je vaša tajna uspjeha?

Ja svoj posao ne shvaćam kao obavezu već kao igru, kao izazov koji mi svaki dan nudi nešto novo, neki novi „vrh“ koji treba osvojiti, neku novu knjigu koju treba pročitati. Isto tako gledam i na svakoga pacijenta koji uđe u moje ordinacije. Kako u stomatološkim zahvatima tako i u zahvatima neinvazivne estetike svaki pojedinac dobiva posebnu analizu i poseban tretman. Da biste bili uspješni za pacijente morate imati jako puno vremena, kako dok sa njima radite, tako im morate biti dostupni i kada ste kod kuće, na putu, na odmoru. Moji pacijenti, moj rad, oni su veliki segment moga života.

A ako imate privilegiju da  živite igru i ta igra vam je ujedno i posao, uspjeh je, kao što ste i rekli,  neminovan!

undefined

Autor: Extravagant

Foto: Iva Znaor, Viviana Lokmer Šulina