Kada i zašto odabrati zubni implantat, a kada keramičku navlaku ili most?

Kada i zašto odabrati zubni implantat, a kada keramičku navlaku ili most?

Već  više od 35 godina naš profesionalni liječnički tim na sastavljen je od priznatih stručnjaka dentalne stomatologije na čelu s dr. Kalmar Šandorom, koji se svojim znanjem i kvalitetom ističe posebno u implantologiji kojom se bavi preko 35 godina,  osiguravaju vam lijep i zdrav osmijeh koristeći pritom najsuvremenije tehnologije.
Prateći najnovije trendove u mogućnosti smo ponuditi kvalitetu i brzu uslugu (zub u 24h).

Nedostaje vam jedan ili više zubi?
Nedostatak jednog ili više zubi je sveprisutan problem, ne samo kod odraslih već i kod velikog broja djece. 
Najčešći uzrok gubitka zubi je karijes, koji ukoliko se ne liječi na vrijeme, vodi do ozbiljnih uništavanja, ne samo krunice zuba, već i korijena i kosti, što dovodi do toga da je jedino rješenje vađenje zuba.
Puno je faktora koji određuju da li se odlučiti za implantat ili most, kao npr. zdravstveno stanje pacijenta, stanje kosti i mekih tkiva, stanje postojećih zuba, financijske mogućnosti i te želje pacijenta…
Prednost ugradnje implantata ma mjestu gdje vam nedostaje zub je ta što susjedne  zdrave zube nije potrebno brusiti, koji bi inače bili nosači mosta. Oni ostaju netaknuti. 
Ako ne želite implantat ili nemate uvjete za implantat, mogu se izraditi keramički mostovi kod nedostatka jednog ili više zubi.
Zubne navlake se postavljaju na implantate ili na prirodne zube kako bi ih učvrstile te vratile im prirodan izgled. Mogu se izrađivati od cirkon keramike, metal keramike i potpune keramike.
Imamo vlastiti zubotehnički laboratorij, te zbog toga naš zubni tehničar može izravno komunicirati s pacijentom te ispuniti njegove želje što se tiče estetike (boje, oblika i veličine) u skladu s pravilima struke. 

Zubni Implantati
Zubni implantati su titanski vijci (biokompatibilan materijal) koji se ugrađuju u kost donje ili gornje čeljusti i imitiraju korijen zuba. Sam zahvat ugradnje implantata izvodi se u lokalnoj anesteziji te je potpuno bezbolan za pacijenta. Važno je tko ih izvodi i da li su kvalitetni i certificirani.


undefined
undefined


Zubna navlaka od cirkon keramike – avantgard, vrlo visoka estetika
Cirkonske zubne navlake dizajniramo CAD-CAM kompjuteriziranom tehnologijom (CEREC, SIRONA). Cirkonska baza presvučena je finom keramikom. Cirkon keramičke navlake izgledaju potpuno prirodno te su izbor za pacijente koji žele Holliwoodski osmijeh.


Zubna navlaka od metal keramike, standard, ekonomičnost, visoka estetika
Metal–keramičke zubne navlake izrađene su od metalne baze presvučene keramikom. Njihova najveća prednost je otpornost, neizostavna estetika te prihvatljivija cijena od cirkon-keramičkih navlaka.

Pune keramičke zubne navlake CAD/CAM tehnologija - CEREC
Izrađene od čiste keramike koju karakterizira visoki stupanj estetike te ju je nemoguće razlikovati od vašeg prirodnog zuba. Najčešće se koristi za prednje zube. Koristeći  se ovim kompjuteriziranom CAD/CAM tehnologijom i aparaturom koju imamo u svom zubotehničkom laboratoriju, moguće je izraditi ovu zubnu navlaku u samo jednoj posjeti.  Zbog posjedovanja vlastitog uređaja možemo izraditi zub u nekoliko sati.  Sve potrebno za ovaj postupak izrađujemo najnovijom CAD CAM tehnologijom - CEREC.

Fiksni keramički most na 6-8 implantata
Želite li potpunu bezubost riješiti na način da u ustima imate fiksno rješenje (bez skidanja), onda je izbor svakako  je keramički most na 6-8 implantata.

Proteza na 4 dentalna implantata
Idealno rješenje za bezubu čeljust jer je potreban manji broj implantanata, što je odlično kod pacijenata s "manjkom" kosti. Na ugrađene implantate postavljamo metalnu prečku - matrica, a unutar proteze se nalazi patrica. Odlična stabilnost i retencija predstavljaju idealno rješenje koje je pacijentu ugodno za nošenje. Ovakvo fiksno mobilno rješenje zahvalno je i za održavanje oralne higijene. Imamo odlične rezultate i jako zadovoljne pacijente koji nose ovaj protetski rad. 

Protetski nadomjestak koji u sebi sadrži fiksni dio te mobilni dio
Ovo je dobro rješenje kada pacijent ima nekoliko zdravih zuba u prednjoj regiji a u stražnjoj regiji mu nedostaju zubi. Na postojeće zube postavlja se keramički most koji na krajevima ima posebne zglobne veze koje služe za učvršćivanje s djelomičnom protezom, koja imitira zube u stražnjoj regiji. Ovaj kombinirani rad čini jednu funkcionalnu cjelinu kojom se uspostavlja pravilno žvakanje i gutanje što je od velike važnosti za ispravno funkcioniranje probavnog sustava.

Ljuskice (Veneers)
Keramičke ljuskice se izrađuju nakon minimalnog brušenja prednje plohe zuba u svrhu estetike osmijeha. Za razliku od zubnih navlaka, ljuskice prikrivaju samo prednju površinu zuba. Keramičke ljuskice su toliko tanke da za one koji imaju svoje zube a nisu zadovoljni izgledom, oblikom, bojom ili razmakom između zubi, omogućuju prodor svjetlosti  te se tim efektom postiže prirodan izgled zuba.


Vividenti - Kalmar Implant Dentistry

Izviđačka 2a, 51000 Rijeka

T: +385(0)51 585 989

M: +385(0)91 178 8023

www.vividenti-kalmar.com