FizioMed: Manualna terapija

FizioMed: Manualna terapija

Manualna terapija definira se kao postupak kod kojeg se rukama, direktnim kontaktom sa tijelom liječe zglobovi i/ili meka tkiva. 

Primjenjuje se točno određena, konkretno usmjerena sila ruku na tijelo u cilju poboljšanja mobilnosti u zglobovima, vezivnom tkivu ili u skeletnim mišićima. Manualna terapija je sustav posebno pasivnih manualnih tehnika i zahvata koje se koriste za uspostavljanje poremećene funkcije zglobova, prvenstveno kralježnice pa i perifernih zglobova, uz neophodnu premanipulativnu dijagnostiku.

Fizioterapeut dijagnosticira, procjenjuje i tretira meka tkiva i koštane strukture u cilju smanjenja boli, povećanja opsega pokreta, olakšavanja izvođenja pokreta, smanjenja upalnih promjena na mekim strukturama što dovodi do relaksacije, poboljšanja prokrvljenosti i prehrane tkiva, a samim time se poboljšava funkcija tretirane regije. Manualna terapija se može koristiti kao multimodalni pristup lokomotornog sustava u kombinaciji sa kineziterapijskim procedurama i proprioceptivnim tehnikama.

undefined

Koristi se kod išijasa, trnci i bolovi u nozi ili ruci (Cervikocefalni sindrom, cervikobrahialni sindrom i lumbosakralni sindrom), glavobolje ili vrtoglavice, skolioze, kifoze, bolova i napetosti u donjem dijelu leđa, prsnom dijelu ili vratnom, uklještenja živaca, bolova i ukočenosti zglobova, suženja između kralježaka

www.fiziomed.net
info@fiziomed.net
098/909-1707