FizioMed - Manualna terapija

FizioMed - Manualna terapija

Posjetili smo FizioMed, centar za fizioterapiju, rehabilitaciju, manualnu terapiju, kinezioterapiju i masažu, koji se nalazi u Rijeci, na Gornjoj Vežici, u ulici Dr.Zdravka Kučića 32 i saznali sve o manualnoj terapiji, a koju u centru provodi manualni terapeut, Roko Nikolić bacc.physioth.


undefined


Manualna terapija definira se kao postupak kod kojeg se rukama, direktnim kontaktom sa tijelom liječe zglobovi i/ili meka tkiva. 
Primjenjuje se točno određena, konkretno usmjerena sila ruku na tijelo u cilju poboljšanja mobilnosti u zglobovima, vezivnom tkivu ili u skeletnim mišićima. Manualna terapija je sustav posebno pasivnih manualnih tehnika i zahvata koje se koriste za uspostavljanje poremećene funkcije zglobova, prvenstveno kralježnice pa i perifernih zglobova, uz neophodnu premanipulativnu dijagnostiku.

Fizioterapeut dijagnosticira, procjenjuje i tretira meka tkiva i koštane strukture u cilju smanjenja boli, povećanja opsega pokreta, olakšavanja izvođenja pokreta, smanjenja upalnih promjena na mekim strukturama što dovodi do relaksacije, poboljšanja prokrvljenosti i prehrane tkiva, a samim time se poboljšava funkcija tretirane regije.
Manualna terapija se može koristiti kao multimodalni pristup lokomotornog sustava u kombinaciji sa kineziterapijskim procedurama i proprioceptivnim tehnikama.

Koristi se kod išijasa, trnaca i bolova u nozi ili ruci (Cervikocefalni sindrom, cervikobrahialni sindrom i lumbosakralni sindrom), glavobolje ili vrtoglavice, skolioze, kifoze, bolova i napetosti u donjem dijelu leđa, prsnom dijelu ili vratnom, uklještenja živaca, bolova i ukočenosti zglobova, suženja između kralježaka.


FizioMed

www.fiziomed.net

info@fiziomed.net

098/909-1707

Facebook - FizioMedundefined